Klaudio Ranijeri i Žoze Murinjo (©Reuters)
Klaudio Ranijeri i Žoze Murinjo (©Reuters)

Nedelja u Seriji A: Ranijeri i Murinjo - ko izgubi dobija otkaz

Vreme čitanja: 6min | ned. 08.10.23. | 12:09

Novopečeni reprezentativac Srbije Boris Radunović se po svoj prilici seli na klupu za meč između Kaljarija i Rome (18 časova)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Žoze Murinjo je pred otkazom. Način na koji je stigao demanti ekskluzivne priče Korijere delo Sporta - čiji je glavni i odgovorni urednik Ivan Zazaroni veoma blizak prijatelj Žozea Murinja (napisao je njegovu autorizovanu biografiju) - da je Portugalcu spremljen “svilen gajtan” u slučaju poraza na Sardiniji. Boris Radunović će, prema najavama, izgubiti mesto startera posle serije grešaka na poslednjim mečevima. Na Olimpiku Lacio rizikuje da u slučaju još jednog neuspeha postigne negativni rekord, najlošiji početak u Seriji A u poslednjih 30 godina. Napoli i Fjorentina će pokušati da u prvenstvu nadoknade ono što su propustili u evropskim takmičenjima.

Izabrane vesti

18.00: (4,50) Kaljari (3,45) Roma (1,85)

Meč u Kaljariju ima najveću specifičnu težinu jer su oba trenera, Klaudio Ranijeri i Žoze Murinjo, na korak od otkaza zbog loših rezultata na početku sezone. Kaljari ima samo dva boda i postigao je samo dva gola na sedam utakmica što je najgori start u istoriji Kaljarija u Seriji A.

Ni Romi ne cvetaju ruže budući da je uknjižila samo osam bodova, zabeleživši samo dve pobede i to protiv timova koji će se boriti za opstanak, Frozinonea i Empolija.

Roma je izgubila samo jedan od poslednjih 16 mečeva sa Kaljarijem. Sa poslednjih devet gostovanja na Sardiniji šest puta se vratila sa celim plenom, dva puta sa bodom a samo jednom je pukao krčag.

Roma mora da razbije tabu gostovanja u Seriji A. Između prošlog i tekućeg šampionata nije uspela da osvoji sva tri boda na prethodnih sedam gostovanja, tri remija i četiri poraza. Da bi pronašli više spojenih mečeva na gostovanjima bez trijumfa moramo da se vratimo u 2000.

Lukaku je odlično počeo svoju avanturu u Romi. U poslednjih 30 godina, bolje od njega su startovali sa Batistuta, Osvaldo i El Šaravi. Big-Rom je na prvih pet mečeva u dresu Đalorosih uknjižio tri pogotka.

Pažnja na Andreu Belotija. Bivši kapiten Torina u Kaljariju ima omiljenu žrtvu budući da je to tim kojem je dao sedam golova i pet asistencija na 12 mečeva. Dakle sa Galom se protiv Kaljarija meč počinje sa 1-0, barem tako kaže statistika.

Klaudio Ranijeri je najavio promenu na golu Kaljarija. Radunović je imao previše kikseva u poslednja tri meče i platio ih je gubitkom statusa startera. Kaljari posle već povređenih fudbalera od ranije (Lapadula, Mankozu, Kapradosi) mogao bi da ostane bez pomoći igrača koji je postigao jedina dva gola za Kaljari u prvi sedam kola, Luvumba.

Roma je u Veoma neugodnoj poziciji. Povreda Pelegrinija se nakalamila na Sančezovu, Smolingovu i Ljorentovu., plus Ejbraham i Kumbula koji se vraćaju tek u 2024. godini. Odsustvo Smolinga i Ljorentea primorava da prekomanduje Kristantea u zadnju liniju i pored toga što je pokazao da je u najboljoj formi. Bilo je reči da bi Roma mogla da igra sa Dibalom iza leđea Lukakua i Belotija, ali se čini da će Murinjo ići na sigurno, to jest formaciju 3-5-2.

20.45: (1,63) Napoli (4,10) Fjorentina (5,90)

Napoli i Fjorentina vidaju evropske rane. Napoli ima obavezu da osvoji tri boda kako bi zadržao korak sa Juveom i približio se Interu na drugom mestu. Za Fjorentinu bi i remi bio dobar rezultat imajući u vidu da je osvojila isti broj bodova kao i Napoli do sada.

Dobra vest za Azure je povratak na raspolaganje Rahmanija. Međutim, bivši igrač Verone bi trebalo da počne meč na klupi. U startnu postavu se vraća Mario Rui. Oštre reči i otrovne kritike na račun Rudija Garsije menadžera Marija Ruija su dali rezultate, mada su mnogi mislili da je sa njima zapečatio sudbinu Portugalca.

Inače, Rudi Garsija je otkrio sa u Napoliju postoji posebna grupa igrača koja upravlja, više-manje, svlačionicom. Kuriozitet je da u toj grupi nisu ni Osimen ni Kvarachelija, što dodatno objašnjava pojedine poteze dvojice fudbalera.

Nikola Milenković u dresu Fjorentine (©AFP)Nikola Milenković u dresu Fjorentine (©AFP)

Fjorentina je izgubila na par nedelja Kristensena koji je istegao mišić a van stroja su i Kastrovili, Dodo, Mina i Pjeroci.

Napoli je u prethodne tri godine prolazio dobro, po pravilu sa Fjorentinom, četiri pobede, poraz i remi. Uz to, na poslednja četiri susreta na Maradoni, Napoli nije primio nijedan gol do Ljubičastih. Postoji još jedan interesantan podatak: Fjorentina nije pobedila nijednom u poslednjih 15 godina Napoli u jesenjem delu šampionata: deset poraza i pet remija.

Nikola Milenković će komandovati odbranom Fjorentine.

15.00: (2,85) Lacio (3,35) Atalanta (2,65)

Biće interesantno čuti posle meča na Olimpiku trenera Lacija, da li će pomenuti činjenicu da je Atalanta igrala meč na Olimpiku 67 sati posle utakmice sa Sportingom u Lisabonu. Sari je loše utakmice Nebeskoplavih u Ligi Evrope u prethodne dve godine uvek pravdao blizinom mečeva u Ligi Evrope i Seriji A.

Koliko je Lacio u krizi rezultata u Seriji A govori podatak da bi u slučaju današnjeg poraza definitivno potpisao najgori početak šampionata od kada se za pobedu daju tri boda, od sezone 1994/1995.

Na drugoj strani Atalanta je na startu ove sezone promenila u potpunosti ploču. Tim koji je bio poznat po postizanju i primanju velikog broja golova, u prvih sedam kola je čak pet puta završila susrete bez primljenog gola.

Lacio je u poslednje dve i po godine popravio malo svoju učinak protiv Atalante po komandnom palicom Đan Pjera Gasperinija, posle četiri poraza i jednog remija, stigle su dve pobede, dva remija i samo jedan poraz, i to na poslednjem dvoboju u februaru na Olimpiku (0-2). Atalanta je u Seriji A pobedila Lacio 37 puta, Boginja je samo protiv Bolonje imala više uspeha u elitnom italijanskom prvenstvu.

-------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------

Lacio ima sve igrače na raspolaganju. Mada Čiro Imobile nije najbolje. Kapiten Lacija se već dogovorio sa selektorom Lučanom Spaletijem da preskoči mečeve u kvalifikacijama za Evro 2024 protiv Malte i Engleske. Imobile će verovatno početi meč na klupi i ući će u igru samo u slučaju nužde.

Prema najavama iz Formela, Patrik bi trebalo da uzme mesto Kazaleu, Pelegrini Hisaju. Na sredini terena su u baražu Rovela i Kataldi, ako i ovaj put ostane među rezervama biće to četvrti uzastopni put za Kataldija, vrlo jasan signal detetu Lacija. Na klupi će gotovo sigurno biti Imobile zbog predostrožnosti. Imobile u ovoj sezoni više sluša svoje telo jer ne želi da mu se ponovi prošla sezona kada se povredio čak četiri puta.

Atalanta je takođe popunila do kraja svoju formaciju. Na listi povređenih je ostao samo Ture. Nije u potpunosti ok ni Đimšiti, ali će stegnuti zube i biće na klupi za svaki slučaju. U napadu bi trebalo da vidimo trio Kupmejners, Lukman i De Ketelar. Skamaka još nema svih 90 minuta u nogama i dobiće šansu u drugom poluvremenu, kao protiv Sportinga.

--------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

SERIJA A – 8. KOLO

Petak

Empoli - Udineze 0:0

Leče - Sasuolo 1:1 (0:1)

/Krstović 48 - Berardi 22pen/

Subota

Inter - Bolonja 2:2 (2:1)

/Ačerbi 11, Martinez 13 - Orsolini 19pen, Zirkze 52/

Juventus - Torino 2:0 (0:0)

/Gato 47, Milik 62/

Đenova - Milan 0:1 (0:0)

/Pulišić 87/

Nedelja

12.30: (1,75) Monca (3,70) Salernitana (5,40)

15.00: (2,40) Frozinone (3,40) Verona (3,20)

15.00: (2,85) Lacio (3,35) Atalanta (2,65)

18.00: (4,50) Kaljari (3,45) Roma (1,85)

20.45: (1,63) Napoli (4,10) Fjorentina (5,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AKlaudio RanijeriŽoze MurinjoBoris RadunovićRomaKaljariNapoliFjorentinaLacioAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara