Igor Bišćan i Stiven Džerard slave pogodak Danija Marfija nad Mančester Junajtedom (©Reuters)
Igor Bišćan i Stiven Džerard slave pogodak Danija Marfija nad Mančester Junajtedom (©Reuters)

Nekada zajedno, sada strogo poslovno

Vreme čitanja: 4min | čet. 07.12.23. | 10:06

Bivši saigrači iz Liverpula sastaju se u Rijadu, gde će se Bišćanov Al Šabab susresti sa Džerardovim Al Etifakom u 16. kolu prvenstva Saudijske Arabije

Nekada zajedno, sada strogo poslovno. Igor Bišćan i Stiven Džerard zauvek su povezani tako što su osvojili Ligu šampiona sa Liverpulom 2005, a ovog četvrtka će biti na suprotstavljenim stranama u okviru prvenstva Saudijske Arabije. Bivši saigrači sa Enfilda sastaju se na stadionu Al Šabab kluba u Rijadu, gde će se Bišćanov Al Šabab susresti sa Džerardovim Al Etifakom (19.00).

Hrvat i Englez, koji sada prave karijere kao treneri, delili su pet godina dobro i zlo u Liverpulu od 2000, što je uključivalo i onu nezaboravnu pobedu u finalu Lige šampiona protiv Milana u Istanbulu u maju 2005.

Izabrane vesti

Ipak, Bišćan, koji je u oktobru imenovan za kormilara Al Šababa, kaže da će predstojeći sudar sa prijateljem da bude poslovni.

"Ovo je velika, važna utakmica za nas, pre svega zbog bodova", rekao je Hrvat, čiji Al Šabab u utakmicu ulazi kao 12. na tabeli i bez pobede u tri protekla duela. "Ostale stvari su uvek interesantne. Videti bivšeg saigrača, nekog poput Stivena. Ali nećemo imati previše vremena da uživamo jer je to važna utakmica za oba tima. Nismo zaista u poziciji da razmišljamo ni o čemu drugom osim o tome da osvojimo što više poena, što je pre moguće. Al Etifak ima mnogo više bodova od nas na tabeli, ali nije u sjajnom periodu".

19.00: (2,35) Al Šabab (3,35) Al Etifak (3,05)

Bišćan je u oktobru zamenio privremenog trenera Huana Brauna u Al Šababu, posle odlaska Marcela Kajzera ranije u sezoni. Nekadašnji strateg Olimpije, Rijeke i Dinama bio je kritičan prema svojoj trenutnoj ekipi posle poraza od Al Tavona od 2:1 prošlog vikenda, kada je rekao da je "drugi tim izašao iz svlačionice u drugom poluvremenu".

Al Etifak je u međuvremenu sedmoplasiran na tabeli, ali je i u nizu od četiri duela bez trijumfa.

"Oni su teška ekipa za igranje i moramo da se pripremimo ne samo za jedno poluvreme. To je jedini način na koji možemo da igramo i jedino tako možemo da pobedimo u bilo kojoj utakmici u budućnosti", završio je hrvatski trener.

U međuvremenu, Džerard je na sličan način bio razočaran Al Etifakom u 15. kolu. Posle tri uzastopna remija njegovi momci su poraženi sa 1:0 u gostima kod Al Ahduda.

"Izvinjavam se našim navijačima. Igra je bila daleko od onoga što smo nameravali", rekao je bivši kapiten Liverpula.

Pošto je sada pao na sedmo mesto, sa pet poena zaostatka za najboljih pet i sedam koraka iza vodeće trojke, Al Etifak će u četvrtak želeti da ostavi lošu formu iza sebe i da se vrati kući sa osmom Saudijskom Pro Ligaška pobeda u ovom terminu da poboljša njihov položaj u gornjem poluvremenu.

Što se kadrovskih situacija u timovima tiče, Igor Bišćan bi trebalo da napravi minimalne izmene u timu koji je igrao prošli meč, iako bi Habib Dijalo mogao ponovo da startuje. Bivši fudbaler Atletiko Madrida Janik Karasko je ključni čovek ekipe u napadu, pošto je zabeležio šest golova uz tri asistencije u 11 nastupa u svim takmičenjima za Al Šabab, dok će argentinski veteran Ever Banega takođe da igrati važnu ulogu na sredini terena.

U međuvremenu, Al Etifak će verovatno ostati bez prve zvezde u napadu Muse Dembelea, koji je propustio poslednjih šest ligaških nastupa pošto je postigao sedam golova u uvodnih osam nastupa u prvenstvu, što znači da bi Robin Kvejson trebalo da nastavi da predvodi navalu. Verovatno će mu se u prednjoj trojci pridružiti Demaraj Grej i bivša zvezda Liverpula Žoržinjo Vajnaldum, koji je postigao šest pogodaka u svojih 12 nastupa do sada ove sezone posle dolaska iz Pari Sen Žermena. Iza njih, nekadašnji kapiten Redsa Džordan Henderson će nastaviti da igra ključnu ulogu u veznom redu.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 - 16. KOLO

Četvrtak

16.00: (3,45) Al Hazm (3,45) Al Fateh (2,00)

16.00: (3,90) Damak (3,50) Al Itihad (1,95)

19.00: (2,35) Al Šabab (3,35) Al Etifak (3,05)

Petak

16.00: (2,35) Al Halidž (3,30) Abha (2,85)

16.00: (1,75) Al Tavon (3,50) Al Fejha (4,50)

16.00: (10,5) Al Tae (6,50) Al Hilal (1,20)

19.00: (1,15) Al Nasr (7,50) Al Rijad (13,0)

Subota

16.00: (1,37) Al Ahli (4,60) Al Raed (7,50)

19.00: (1,70) Al Vehda (3,50) Al Ahdud (4,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Saudijska Arabija 1Igor BišćanStiven DžerardAl ŠababAl Itifak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara