Milosavljević, Baždar, Mlađović, Bukari (sleva)
Milosavljević, Baždar, Mlađović, Bukari (sleva)

Neki novi strelci: Prvenci ukrasili početak Mozzart Bet Superlige

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.07.22. | 08:20

Čak 18 igrača u prethodna dva kola Mozzart Bet Superlige postiglo je prve pogotke u aktuelnim sredinama

Prva dva kola Mozzart Bet Superlige donela su 43 pogotka od kojih je više od 40 odsto predstavljalo prvence, odnosno čak 18 igrača u dosadašnjih 16 utakmica postiglo je premijerne golove u aktuelnim sredinama.

Bilo da su pogocima potvrdili epitet pojačanja, ili da su se upisali u strelce nakon niza utakmica u sadašnjoj sredini, od 8. jula igrači deset superligaša po prvi put su osetili slast golova.

Izabrane vesti

Još impresivnijim učinak ovih igrača čini podatak da su u 11 od 14 klubova koji su postizali golove (Napredak i Javor još bez pogotka u novoj sezoni) strelci bili upravo fudbaleri koj ranje nisu tresli mreže u sadašnjim sredinama.

Naime, premijerni prvenac u aktuelnoj sezoni viđen je dan posle premijere Mozzart Bet Superlige i duela Voždovac - Novi Pazar (1:0), a nekoliko desetina minuta brži od konkurenata bio je Mihajlo Petković koji je prelepim golom načeo Javor. Ubedljivoj pobedi u Ivanjici, uz debitanta kluba iz Humske između ostalih je ukrasio i Samed Baždar, još jedan talenat koji je prvi put imao priliku da iskusi slast golaza crno-bele u zvaničnoj utakmici.

Istovremeno, tokom duela odigranog na Banovim Brdu, u razmaku od tek tri minuta isti osećaj poput dva bisera Partizana imali su priliku da dožive Mihajlo Spasojević, biser Čukaričkog, i Nemanja Stojić, ovosezonsko pojačanje TSC-a.

Poput doskorašnjeg defanzivca Metalca, danas aduta superligaša iz Bačke Topole, debi ukrašen golom dan kasnije imali su novi aduti Dejana Stankovića Kings Kangva i Osman Bukari, dok je još jedan član Crvene zvezde imao istu privilegijum, ali u dresu Mladosti iz Novog Sada. Andrija Radulović, već u prvoj utakmici na pozajmici u novom superligašu upisao se u strelce i tako udvostručio prednost koju je doneo Milan Mirosavljev, novi u nizu debitanata-strelaca. Zanimljivo, poraz Radnika ublažio je Uroš Stojanović, kapiten Surduličana, takođe prvim golom u dresu sadašnjeg tima. Pouzdani defanzivac prekinuo je post od tri godine, međutim njegov pogodak nije bio dovoljan da inicira preokret ili barem remi domaćina.

U maniru prethodnika, poslednju utakmicu prvog kola Mozart Bet Superlige prvencima na debitantskim utakmicama obeležili su Igor Cvetojević, bonus Kolubare koji je Lazarevčanima doneo prednost protiv Radničkog 1923, i Damjan Krajišnik, novajlija Kragujevčana i najzaslužniji za remi (1:1).

Iako je scenario iz prvog kola izgledao kao teško ponovljiv, posebno jer je deset strelaca smanjilo broj igrača koji mogu da upišu prve pogotke, veliki uspeh novajlije su imale i prethodnog vikenda, te su na susretu Novog Pazara i Čukaričkog sva tri gola postigli igrači pristigli u klubove tokom letnje pauze. Na vodeći pogodak Đorđa Ivanovića, prvi zvanični među Brđanima, odgovor je režirao Zoran Danoski, međutim prve bodove izabranika Dušana Kerkeza u završnici susreta potpisao je golom Mohamed Badamosi.

Pregršt uzbuđenja istovremeno je viđeno i u Nišu gde su snage odmerili Radnički i Partizan, a jedan od igrača koji su obeležili utakmicu bio je Bojan Mlađović. Iako je defanzivac domaćina u nastavku susreta napravio dva jedanaesterca, za ovu temu zanimljiv je isključivo zbog pogotka kojim je već u drugom minutu najavio uzbudljivo veče na Čairu, ali i prvi put zatresao mrežu rivala od zimskog dolaska iz Metalca.

Dan kasnije Vojvodina je u novom novosadskom derbiju ubedljivo savladala Mladost (4:0) i to na krilima pojačanja. Radomir Milosavljević, adut Milana Rastavca nedavno pristigao iz Lučana, probio je bedem rivala već u 12. minutu, a na njegov pogodak u ranoj fazi drugog poluvremena nadovezao se Iv Baraj, takođe letnja akvizicija Lala. Praktično sve dileme po pitanju pobednika na Karađorđu rešio je Nemanja Nikolić, igrač koji zna kako se postižu golovi u dresu Stare dame, međutim u subotu je upisao povratnički prvenac i tako stavio zarez na već impresivan niz.

Izvesno je, nova sezona na domaćoj sceni donela je neka nova imena i probudila stara, a u prilog ovome govori i impresivan broj bonusa među strelcima na početku prvenstvene trke.


STRELCI PRVENACA U AKTUELNOJ SEZONI

Čukarički: Mihajlo Spasojević, Đorđe Ivanović, Mohamed Badamosi

Vojvodina: Radomir Milosavljević, Iv Baraj, Nemanja Nikolić

Crvena zvezda: Kings Kangva, Osman Bukari

Partizan: Mihajlo Petković, Samed Baždar

Mladost NS: Milan Mirosavljev, Andrija Radulović

Radnički Niš: Bojan Mlađović

TSC: Nemanja Stojić

Kolubara: Igor Cvetojević

Radnik: Uroš Stojanović

Radnički 1923: Damjan Krajišnik

Novi Pazar: Zoran Danoski


tagovi

Samed BaždarMihajlo PetkovićMozzart Bet SuperligaOsman BukariKings KangvaMohamed BadamosiIv BarajNemanja StojićDamjan KrajišnikNemanja Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara