Patrik Šik i Erling Haland (©Shutterstock, ©AFP)
Patrik Šik i Erling Haland (©Shutterstock, ©AFP)

Neko ispada iz trke

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.01.21. | 09:38

Leverkuzen dočekuje Dortmund u meču 17. kola Bundeslige, Bajern je već sedam koraka daleko, pa Verkself i Milioneri nemaju pravo na kiks

Stare boljke, novo prosipanje bodova. I tako iz kola u kolo, iz vikenda u vikend. Borusija iz Dortmunda ispada iz trke za titulu jer kod kuće ne može da dobije ekipe poput Kelna, Majnca, Štutgarta... Samo jedna pobeda na Vestfalenu na pet poslednjih utakmica. Ali gostovanja su nešto drugo. Pre desetak dana nadigran je Lajpcig, pre toga Verder, Herta, Hofenhajm, u Ligi šampiona Klub Briž i Zenit. Otuda Dortmundu uloga favorita pred večerašnji okršaj sa Leverkuzenom u sklopu 17. runde Bundeslige.

Budući da je minhenski Bajern uvećao suficit na čelu na sedam bodova ispred ove dve ekipe, nijedan klub ne može sebi da priušti da izgubi predstojeći okršaj ako želi da održi svoje tanke nade u titulu. Bilo bi pošteno reći da je forma Leverkuzena u poslednje vreme utanjila. Bajer je bio neporažen u uvodnih 12 ligaških utakmica, a od tada je izgubio tri puta, a jednom remizirao, pa je od konkurenta za tron ponovo postao tim koji će se boriti za jedno od četiri karte koje garantuju igranje u Ligi šampiona.

Izabrane vesti


Farmaceuti su u očiglednoj krizi. To kazuje učinak od samo jedne pobede u poslednjih mesec dana. A tu je i problem s efikasnošću – u istom periodu, ne računajući DFB kup, Verkself je postigao samo tri gola, primivši pritom pogodak na svakoj utakmici. 

Jedan bod iz tri meča protiv Ajntrahta iz Frankfurta, Verdera iz Bremena i Union Berlina, jednostavno nije prihvatljiv za ekipu Petera Boša. Sada postoji ogroman pritisak na Leverkuzen da ostvari pozitivan rezultat protiv Dortmunda, što neće biti lako s obzirom na niz napadačkih talenata Milionera.

Ekipe koje se zatvore i čekaju, prave mnogo problema Borusiji. Sa onima što se nadigravaju i hoće da napadnu, Borusija ume. Videlo se to vrlo lepo u Lajpcigu, kad su ponovo kao prošle sezone gospodarili Džejdon Sančo i Erling Haland.

Ipak, taman kada se očekivalo da BVB doda gas i započne poteru za Bajernom, usledio je kiks kod kuće protiv jednog od najslabijih timova lige Majnca. Očekivano, Dortmund je dominirao u posedu, ali ekipa Edina Terzića nije uspela da pronađe put do trijumfa. Pobeda u Leverkuzenu sigurno bi podigla raspoloženje i dala nadu da ekipa može do vicešampionske pozicije, što je verovatno realni plafon za domaću kampanju Dortmunda ove sezone.


Leverkuzen i dalje ima užasnu sreću na polju povreda, jer su Belarabi, Vajzer, Sven Bender, Palasios, Arijas i Paulinjo isključeni za duel sa Dortmundom. U međuvremenu, Dortmund će biti bez Vitsela najmanje do kraja marta pošto je vezni igrač operisao Ahilovu tetivu. Šmelcer i Azar bi trebalo da se vrate ranije, ali nijedan nisu u kombinaciji za gostovanje Bajeru.

Prošle sezone u Leverkuzenu bio je spektakularan meč. Borusija je vodila sa 2:1 i 3:2, završeno sa 4:3 za domaćina. Sezonu ranije na Baj areni bilo je 4:2 za Dortmund, a između ta dva susreta dva puta su se sastali na Vestfalenu: 4:0 i 3:2 za Milionere.

BUNDESLIGA - 17. KOLO

Utorak

18.30: (1,67) Menhengladbah (3,80) Verder (5,30)

20.30: (3,10) Leverkuzen (3,40) Dortmund (2,30)

20.30: (2,45) Herta (3,35) Hofenhajm (2,90)

20.30: (4,00) Majnc (3,50) Volfzburg (1,93)

Sreda

18.30: (2,70) Šalke (3,05) Keln (2,80)

20.30: (1,55) RB Lajpcig (4,00) Union Berlin (6,25)

20.30: (2,75) Frajburg (3,40) Ajntraht (2,50)

20.30: (10,0) Augzburg (6,50) Bajern (1,25)

20.30: (4,10) Bilefeld (3,50) Štutgart (1,92)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBajer LeverkuzenBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara