Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Lampard traži napadača svetske klase, izbor pao na Halanda, Čelsi bi opet da ruši klupski rekord

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.01.21. | 18:22

Real i Siti dobijaju ozbiljnu konkurenciju

Prelaznim rokom u koji je prošlog leta ispucano gotovo 300.000.000 evra Frenk Lampard je (ne)svesno pogazio sve ono što je napravio u svojoj debitantskoj sezoni na klupi Čelsija kada je u prvi tim lansirao celu plejadu talentovanih klinaca iz klupske akademije. Čelsi je od tima sa ambicijom da pruži svojoj deci veći prostor opet postao željan ekspresnih titula i uspeha obojenog velikim sumama upumpanog novca. Ali, više nema povratka nazad...

Čelsijev megalomanski prelazni rok je konstantno pod lupom i dosad je pokazao više manjkavosti, nego kvalitetnih strana. Frenku Lampardu konstantno visi mač nad glavom zbog slabih rezultata i da se ne radi o jednoj od dve najveće klupske legende verovatno bi još u decembru bio precrtan. Ovako Čelsi nastavlja da gradi budućnost oko nekadašnjeg osvajača Lige šampiona, Lige Evrope, Premijer lige... A njegova želja za leto je, prema tvrdnjama dobro obaveštenog novinara Dejvida Ornštajna s portala The Athletic - napadač svetske klase. Takvog Čelsi vidi u - Erlingu Halandu.

Izabrane vesti

Kako navodi Ornštajn, Čelsijeva namera je da od leta krene na “sve ili ništa“ kako bi dobio Halandov potpis. To jasno znači da je Čelsi spreman da četvrti put u poslednje četiri godine sruši klupski rekord po iznosu izdvojenog obeštećenja za jednog igrača posle Alvara Morate na leto 2017. (66.000.000 evra), Kepe Arizabalage poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka 2018. (80.000.000 evra) i kupovine Kaija Haverca u septembru ove godine od Bajera za sumu koja će sa svim bonusima izaći na preko 80.000.000 evra.

Kao što već verovatno znate, Haland sa Dortmundom ima jak ugovor koji će tek od leta 2022. godine imati aktiviranu otkupnu klauzulu u visini od 75.000.000 evra, što znači da bi pre toga cena mogla da bude i značajno veća jer je određuje klub. Pomenuta klauzula nastala je kao posledica dogovora Borusije sa Halandovim agentom Minom Rajolom koji svog štićenika vidi kao ozbiljan zalog za budućnost i materijal isključivo za najmoćnije klubove Evrope. Tako je Dortmund lakšim putem stigao do Halandovog potpisa u januaru prošle godine. Od tada mladi norveški golgeter postigao je 35 pogodaka na isto toliko utakmica!

Interesovanje za Halanda je već sada ogromno. Predsednik madridskog Reala Florentino Perez smatra da bi Haland bio idealan naslednik Karima Benzeme i partner Kilijanu Mbapeu. Perez je dovođenjem Edena Azara i Luke Jovića pokušao da otvori fasciklu treće verzije Galaktikosa, ali su se oba posla zasad ispostavila kao loša za klub. Prvobitna ideja Reala je da svim silama krene po Mbapea predstojećeg leta zajedno sa Eduardom Kamavingom i Davidom Alabom, dok bi se Haland pojurio tek u 2022. kada bi mu se aktivirala pomenuta klauzula.

Erling Haland (©Reuters)Erling Haland (©Reuters)

Odnedavno se Haland dovodi u snažnu vezu i sa Mančester Sitijem. Klub aktivno traži dugoročnog naslednika Serhija Aguera, a Haland je označen kao idealno rešenje i projekat za narednu deceniju. U igri su još Romelu Lukaku i Darvin Nunjez.

Što se Čelsija tiče, verovatno najveća prepreka ka realizaciji transfera ne bi bio Dortmund, s kojim postoje dobri poslovni odnosi poslednjih godina, već – Mino Rajola. Verovatno najmoćniji fudbalski agent današnjice navodno je i dalje ljut na Čelsi zbog toga što Romelu Lukaku posle silnih pozajmica nije završio na Stamford Bridžu, već je bio prodat Evertonu, preko kojeg je stigao u Mančester junajted.

Lukaku je u međuvremenu promenio agenta, ali Rajola i dalje nije oprostio Čelsiju. Mada, uz pravu kompenzaciju ni ta prepreka ne bi bila nepremostiva. Ako bi Haland zaista došao u Čelsi to bi verovatno premestilo Tima Vernera s pozicije centarfora na levo krilo, gde sve više i nastupa otkako se letos preselio iz Lajpciga za gotovo 60.000.000 evra. Verner je ove sezone postigao devet golova u svim takmičenjima za Čelsi, ali nije zatresao mrežu još od novembra.



tagovi

Erling HalandZimski prelazni rok 2021ČelsiBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara