Donijel Malen trese mrežu (©Reuters)
Donijel Malen trese mrežu (©Reuters)

Nema Gecea, ali tu je Malen: PSV u Roterdamu juri iskupljenje

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.01.21. | 14:21

Filipsovci trenutno na četvrtom mestu posle dva vezana meča bez pobede u Erediviziji

Neuspeh Filipsovaca u protekloj rundi zakomplikovao je ionako haotično stanje u vrhu Eredivizije. PSV je posle poraza od AZ Alkmara trenutno na četvrtom mestu, odakle posmatra vodeći trio u sastavu Ajaks, Fajenord i Vitese. Nije ipak tim iz Ajndhovena daleko, samo četiri boda ga dele od lidera iz Amsterdama, a već večeras ima priliku da se probije na drugo mesto. Treba mu i kiks Vitesea u gostima najlošijem Emenu, ali čak i ako on ne dođe potencijalno slavlje će učenicima Rodžera Šmita omogućiti da lakše posmatraju sutrašnji De Klasiker između Ajaksa i Fajenorda.

No, prvo PSV treba da gleda u svoje dvorište, i pokuša da osvoji tvrđavu Sparte u Roterdamu. Domaćin je minimalcem u prošlom kolu slavio protiv Fortune iz Sitarda i naoštren je pred sudar u kojem je unapred određen kao autsajder. U međuvremenu, PSV želi da se vrati na pobedničku stazu, jer je pre poraza od Alkmara remizirao sa Ajaksom.

Izabrane vesti

Sparta iza sebe ima osrednju sezonu, zabeleživši šest pobeda i sedam poraza u uvodnih 16 utakmica. Kao što je prethodno pomenuto, njen najnoviji rezultat bila je tesna pobeda protiv Sitarda, a Lenart Ti postigao je jedini gol na utakmici. To znači da su igrači Henka Frejzera zauzeli osmo mesto na tabeli, ali zaostaju šest bodova za Tventeom, koji drži poziciju koja garantuje izlazak na međunarodnu scenu.

Pobeda im treba ove subote ako planiraju da smanje taj zaostatak, međutim Sparta nije uspela da slavi na poslednje dve utakmice kod kuće, jer je tim poslednjih nedelja na gostovanju imao bolji učinak.

PSV, s druge strane, nije pobedio od svog trijumfa od 4:1 protiv VVV Venla u decembru. Ekipa iz Ajndhovena je bez poraza na prethodna četiri gostovanja, međutim tri od njih su završena nerešenim ishodom. PSV je do sada ostvario 10 pobeda u ligi i ima treći najbolji napad u ligi.

Ove dve ekipe su se poslednji put sastale pre samo dva meseca kada je PSV uspeo da minimalcem odradi posao protiv Sparte, dok je Donijel Malen postigao jedini gol na utakmici.

Sparta ima samo jednu zabrinutost zbog povrede, jer je golman Tim Koremans trenutno van stroja zbog problema sa kolenom. Očekuje se da će Frejzer izbaciti istu onu postavu koja je pobedila Fortunu ranije ove nedelje. PSV, međutim, ima spisak igrača za koje se očekuje da će da propuste duel, uključujući Marija Gecea, koji je trenutno po strani sa problemom sa mišićem. I Gakpo i Ledezma su takođe isključeni, dok će Romero propustiti ostatak sezone.

Međutim, navijačima Filipsovaca možda će biti drago da čuju da se pozajmljeni igrač Čelsija Marko Van Hinkel konačno vratio u akciju u sredu, posle dužeg boravka na marginama. Holanđanin bi mogao bude na klupi ovog vikenda.

EREDIVIZIJA - 17. KOLO

Subota

16.30: (6,00) Emen (4,00) Vitese (1,58)

18.45: (5,10) Sparta (3,60) PSV (1,72)

20.00: (1,75) Utreht (3,60) Herakles (4,90)

20.00: (2,10) Zvole (3,45) Fortuna Sitard (3,50)

21.00: (1,17) AZ Alkmar (8,60) Den Hag (14,0)

Nedelja

12.15: (2,80) RKC (3,35) Viljem II (2,50)

14.30: (2,50) Groningen (3,25) Tvente (2,90)

14.30: (3,50) VVV (3,45) Herenven (2,10)

16.45: (1,53) Ajaks (4,30) Fajenord (6,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

EredivizijaPSV AjndhovenSparta Roterdam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara