Kris Vud i Liberato Kakače (©Reuters)
Kris Vud i Liberato Kakače (©Reuters)

Nema Solomonskog rešenja u Okeaniji

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.22. | 14:25

Solomonska Ostrva sukobljavaju se sa Novim Zelandom u Dohi, u meču koji vodi u interkontinentalni baraž za odlazak na Svetsko prvenstvo

Posle skoro dve nedelje kvalifikacionih akcija, Solomonska Ostrva i Novi Zeland se bore za mesto u baražu među konfederacijama za plasman na Svetsko prvenstvo. Bonitosi maštaju o tome da se prvi put u svojoj istoriji pojave na Mundijalu, dok Kiviji jure treći nastup na najvećoj fudbalskoj smotri.

Solomonska Ostrva su doživela nešto burniju kampanju od svojih protivnika, pošto je njihova kvalifikaciona grupa bila pogođena izbijanjem Covid-19 u timovima Vanuatua i Kukovih Ostrva. Vanuatu je morao da se povuče pre nego što su bitke počele, dok su Kukova Ostrva uradila to isto pošto su doživela niz pozitivnih testova u timu posle otvaranja grupe.

Izabrane vesti

Kao rezultat toga, Solomonska Ostrva su poništila svoju pobedu od 2:0 nad Kukovim Ostrvima, ali su završila grupnu fazu na visokom nivou, pošto su krstarila do pobede od 3:1 protiv Tahitija i obezbedila prvo mesto u Grupi A zahvaljujući het-triku Rafaela Leaija. Drama se ipak nije završila u grupnoj fazi, pošto je sastav Felipea Vega-Aranga pobedio Papuu Novu Gvineju u trileru sa pet golova i izborio plasman u finale u Dohi.

19.00: (15,0) Solomonska Ostrva (7,00) Novi Zeland (1,15)

Alvin Hou je preokrenuo tok polufinala pošto je Komolong doveo Papuu Novu Gvineju u vođstvo, pre nego što je Leai pronašao put do mreže i udvostručio prednost, i iako je Ati Kepo smanjio na 3:2 u smiraj duela, Solomonska Ostrva su preživela i ostala u trci za Svetsko prvenstvo.

Što se tiče Novog Zelanda, on se takmiči za plasman na Mundijal prvi put od 2010. godine, a u meč ulazi u odličnoj formi pošto je pobedio u sve četiri utakmice u kvalifikacijama. Pogodak Bena Vejna pokazao se dovoljnim da izbaci Papuu Novu Gvineju na otvaranju grupe, a onda je stradao Fidži sa 4:0 na krilima špica Njukasla Krisa Vuda.

Kiviji su lagano sticali sve više samopouzdanja, demoliravši na kraju kvalifikacija Novu Kaledoniju sa čak 7:1. Ekipa selektora Denija Heja je, međutim, morala da se namuči na svom polufinalnom okršaju sa Tahitijem, pri čemu je taj sukob bio bez pogodaka do 71. minuta. Tada je Liberato Kakače zatresao mrežu i obezbedio prolazak Novom Zelandu u finale.

Petostrukog osvajača OFC Kupa nacija dele samo dve utakmice od plasmana u Katar, a ako uspeju da eliminišu večerašnjeg rivala, ući će u plej-of sa timom koji u završi na četvrtom mestu kvalifikacija iz KONKAKAF zone, što će najverovatnije da bude Kostarika jer joj treba čudo u poslednjem meču kvalifikacija i pobeda od najmanje 6:0 nad SAD.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

OKEANIJA, KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - FINALNA RUNDA (DOHA)

Sreda

19.00: (15,0) Solomonska Ostrva (7,00) Novi Zeland (1,15)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvoreprezentacija Novog Zelanda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara