Nikola Moro (©Reuters)
Nikola Moro (©Reuters)

Nema više kalkulacija: Mladi Vatreni u odlučujućem obračunu sa Švajcarcima

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.03.21. | 13:01

Selekcija Hrvatske u 2. kolu grupne faze igra krucijalni meč u borbi za četvrtfinale Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine starosti

Drugo kolo na velikim turnirima obično je presudno. Takav je slučaj i sa mladom reprezentacijom Hrvatske, koja danas igra protiv Švajcarske u Kopru u sklopu Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.

Mini Vatreni su u prvom kolu upisali poraz, tako da je današnji susret kao finale takmičenja ukoliko žele da zadrže izglede za prolazak dalje. Prvi susret na turniru nije prošao dobro po njih. Većinu utakmice puleni Igora Bišćana igrali su previše zatvoreno, strahujući da ne izgubi utakmicu i na kraju je poraz bio neminovan.

Izabrane vesti

18.00: (2,90) Hrvatska (3,25) Švajcarska (2,50)

Taktika je bila da se ne doživi neuspeh, malo je falilo da Hrvatska dođe do boda i sad više nema kalkulacija.

"Previše smo se povukli protiv Portugala i dali im loptu, trebalo je da budemo hrabriji. Portugal je jedna od najboljih ekipa na prvenstvu i poraz neće uticati na naše samopouzdanje, znamo da imamo kvalitet da prođemo grupu. Švajcarska je jako dobra, agresivna ekipa. Moramo da krenemo napadački, bez pobede ne možemo do četvrtfinala i moramo da se vadimo na Švajcarcima i Englezima, koliko god to teško bilo", izjavio je ofanzivac Luka Ivanušec u najavi današnjeg dvoboja, a prenosi Germanijak.hr.

-----------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-----------

Selekcija Švajcarske je u prvom kolu iznenadila Engleze i pobedom 1:0 uzela sva tri boda, pa je dosta lagodnijoj situaciji, najviše s psihološkog aspekta. Jer, Hrvatska je ta koja mora da juri rezultat, a to naravno potpuno menja pristup igri za razliku od prve utakmice, što je i najavio sam selektor, pa se može očekivati formacija 4-3-3. Naravno, ne treba očekivati juriš i srljanje, ali mnogo više hrabrosti prema napred je prioritet.

Po svoj logici za očekivati je da Majer i Ivanušec zauzmu poziciju u veznom redu pored kapitena Mora, a to bi značilo da iz početnog sastava ispadaju Bistrović i Franjić. No, postoji mogućnost da Majer ne zaigra zbog povrede zadnje lože protiv Portugala, a odluka o njegovom nastupu će se doneti pred sam susret. Ukoliko ne bude spreman, na njegovo mesto će jedan od dvojice navedenih koji su igrali prvi duel.

21.00: (2,75) Portugalija (3,10) Engleska (2,70)

Što se tiče napada, Bradarić je na prošlom susretu ofanzivno bio potpuno neiskorišćen, a za ovu utakmicu bi mogao da zauzme poziciju levog krila, koju je nebrojeno puta znao odlično da odigra pa čak i za A selekciju, dok bi na levog beka trebalo da bude postavljen David Čolina. Na suprotnoj strani u početnom sastavu očekuje se Darijo Špikić, koji je protiv Portugala ušao u drugom delu i uneo živost, a u samom vrhu napada treba očekivati Sandra Kulenovića, koji zbog borbenosti ima veliku podršku selektora Bišćana.

Stanje u Grupi D je sledeće: Portugalija i Švajcarska imaju po tri boda, dok su Hrvatska i Engleska na nuli. Obema poraženim selekcijama današnji dueli su od suštinskog značaja za dalji tok takmičenja.

EVROPSKO PRVENSTVO U21, GRUPNA FAZA - 2. KOLO

Subota

GRUPA A

Mađarska - Rumunija 1:2 (0:0)

/Čonka 56 - Matan 70, Paskanu 87/

Nemačka - Holandija 1:1 (0:0)

/Nmeča 84 - Klajvert 48/

GRUPA B

Slovenija - Češka 1:1 (1:0)

/Matko 32 - Prelec 86ag/

Španija - Italija 0:0

Nedelja

GRUPA C

15.00: (6,75) Island (4,20) Danska (1,50)

21.00: (4,30) Rusija (3,50) Francuska (1,88)

GRUPA D

18.00: (2,90) Hrvatska (3,25) Švajcarska (2,50)

21.00: (2,75) Portugalija (3,10) Engleska (2,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

EURO U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara