Nema više Katanije...

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.12.21. | 17:40

Posle Palerma, još jedan sicilijanski klub proglasio bankrot

Pre dve godine Palermo, evo sada i Katanija. Dva najpoznatija kluba sa Sicilije bila su prinuđena da proglase bankrot usled veoma loše finanaijske klime u italijanskom fudbalu koja vlada godinama unazad. Palermo je u međuvremenu promenio ime, grb, dobio novi registracioni broj i krenuo isponova (iz Serije D), a sada isti put čeka i Kataniju.

Sud u ovom gradu doneo je danas odluku o nelikvidnosti simpatičnog kluba koji je 17 sezona proveo u Seriji A, 34 u Seriji B i 36 u Seriji C. Do kraja sezone Kataniju bi trebalo da vode trojica stečajnih upravnika.

Izabrane vesti

Ukoliko stečajni postupak bude valjano sproveden i pojavi se zainteresovani kupac, postoji mogućnost da Katanija zadrži staro ime i grb. Praktično, taj novi gazda moraće da otkupi klupski identitet od stečajnih upravnika, međutim registracioni broj (11700) mora da bude promenjen, što će reći da se time briše dosadašnja istorija kluba.

Novi vlasnik takođe mora da obezbedi minimum 2.500.000 evra kako bi obezbedio da Katanija završi aktuelnu sezonu u Seriji C.

Katanija je iz Serije A poslednji put ispala 2014. godine. Tada je imala tek nešto više od 4.000.000 evra duga, da bi isti do današnjeg dana narastao na 15.000.000. Pandemija izazvana koronavirusom samo je ubrzala čitav postupak likvidacije.

Katanija nestaje, ali ostaće sećanja na neke od najboljih igrača koji su nosili dres ovog kluba poput Papu Gomeza, Nikole Legrotaljea, Đuzepe Maskare, Marijana Izka, Maksija Gomeza...

Trener Katanije jednu sezonu bio je naš Siniša Mihajlović. On je u sezoni 2009/10 uspeo da klub spase ispadanja, a jednu od najvećih pobeda ostvario je protiv Juventusa u Torinu - 2:1.


tagovi

Serija AKatanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara