Jago Aspas (©Reuters)
Jago Aspas (©Reuters)

Nema zime za Seltu kad je tu Jago Aspas

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.21. | 09:29

Povratkom kapitena tim iz Viga zaigrao bolje, a protiv Elčea juri prvu pobedu u 2021. godini

Dolaskom argentinskog stručnjaka Eduarda Ćaća Kudeta na kormilo Selte tim iz Galicije je procvetao, bio u gornjem delu tabele. Međutim, povredila se duša tima, Jago Aspas. Ono što je recimo Lionel Mesi za Barselonu ili Kristijano Ronaldo za Juventus, to je španski as za tim iz Viga. Bez njega Selta je mnogo slabija.

Aspas se ovog meseca oporavio od povrede zgloba, igrao je prethodna dva meča kada su izboreni remiji na gostovanjima u Granadi (0:0) i Madridu protiv Atletika (2:2). Zaustavio je galicijski tim lidera prošle nedelje na Vanda Metropolitanu, a danas (21.00) protiv Elčea u prvom meču 23. kola Primere juri premijerni trijumf u 2021. godini.

Izabrane vesti

Selta ne zna za pobedu od 30. decembra kada je na Balaidosu pala Ueska (2:1). Iskusni Aspas i Santi Mina predvodiće napad domaćina. Trener Kudet ne može da računa samo na povređene, golmana Serhija Alvareza i defanzivca Davida Junku.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE BARSELONA DA OSVOJI TITULU U ŠPANIJI JE 6,00. ISTA JE I NA REAL.

Novajlija u ligi Elče očekivano pada kako se sezona približava završnici i teško će ostati u najboljoj ligi Španije. Prošle sezone član Segunde, koji se posle baraža dokopao elite, ne zna za tri boda u Primeri od 23. oktobra kada je pala Valensija (2:1). Posle toga usledila je serija od 15 mečeva bez pobede, pa je trenutno samo Ueska tim koji ima manje bodova. Ukoliko gosti ne pobede u Vigu izjednačiće negativan rekord kluba od 16 utakmica u nizu bez trijumfa. Gosti na Balaidos ne mogu da računju na pomoć povređenih Fidela, Nina i Jonija Alama.

U prvom delu sezone nije bilo pobednika u njihovom međusobnom susretu – 1:1. Strelac za Elče bio je Fidel, dok je krajem prvog poluvremena za goste iz Viga izjednačio Santi Mina na asistenciju Jaga Aspasa.

Tradicionalno, mali broj pogodaka dolazi na deulima Selte i Elčea. Na šest vezanih utakmica dolazio je 0-2 gola. Selta nije pobedila na svom terenu poslednje dve utakmice u šampionatu, dok je Elče na gostovanjima sakupio isti broj bodova kao i kod kuće – po devet.

Prvu utakmicu 23. kolu šampionata Španija, Selta - Elče (21.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

SeltaEibarŠpanijaPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara