Igo Loris posle katastrofe u Zagrebu (© Reuters)
Igo Loris posle katastrofe u Zagrebu (© Reuters)

Nešto je trulo u Totenhemu, Loris udario na upravu: Ovo je posledica svega što se dešava u klubu

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.03.21. | 10:41

„Nema zajedništva u ekipi“, ističe kapiten tima iz Londona

Suzdržavao se Žoze Murinjo da ne kaže šta mu je na srcu, iako je u njemu sve kuvalo i najradije bi, da može, oterao pola tima. Igo Loris je naglas izgovorio ono što trener misli: problemi u Totehemu toliko su duboki da se ne tiču (samo) svlačionice, već zadiru u klupske strukture.

Kao pravi kapiten, francuski golman je eliminaciju iz Lige Evrope pokušao da obrazloži pomalo neutemljenim zahtevima čelnika i pojedinih mu saigrača, za koje uverava da im govorancija van terena nije u saglasju sa igrama.

Izabrane vesti

Posledica: blamaža na Maksimiru i kraj međunarodnog puta ranije od planiranog.

Svi smo više nego razočarani. Ovo je sramota. Nadam se da svi u svlačionici dele osećaj odgovornosti za situaciju u kojoj smo, jer je ovo sramota. Osećaj poraza je bolan i svi moramo biti odgovorni“, bez ustručavanja je govorio Loris posle revanša sa Dinamom (0:3).

Primio je tri gola u revanšu osmine finala Lige Evrope i mada ni za jedan nije kriv ne može da se načudi reakcijama kolega. Ne samo njih.

Ovo su nagomilani problemi. Očigledno smo klub velikih ambicija, ali ekipa je u ovom trenutku refleksija svega što se dešava u klubu“, deluje kao da Loris želi da „potkači“ i predsednika Danijela Levija.

Premijer liga, nedelja, 20.30: (2,80) Aston Vila (3,25) Totenhem (2,55)

Nastavlja u stilu koji sugeriše da ekipa nije dobro selektirana, da nije napravljena tako da pobeđuje.

Nedostaje nam osnova. Sva naša izdanja su posledica toga. Trebalo bi da budemo jači mentalno, da budemo takmičarski tim. A to nisam primetio u Zagrebu. Kad nisi spreman za ovaj nivo takmičenja, plaćaš cenu. Nebitno ko nam je rival, svako ko igra evropska takmičenja je kvalitetan, ukoliko ga ne ceniš obavezno te kazni, a baš to se nama desilo u revanšu osmine finala. Svaka čast Dinamu, jer je igrao ceo meč verujući da može da prođe. Krivica je na nama, na timu i svima u klubu“.

Pre samo dve godine Totenhem je bio senzacija evropskog fudbala. Izbacio je Borusiju iz Dortmunda, Mančester Siti i Ajaks, dogurao do finala Lige šampiona. Sad ne može ni do četvrtfinala Lige Evrope.

Ovako kako sad igramo njie dovoljno. Jedna stvar je pojaviti se preda kamerama i reći „ambiciozan sam“, potpuno druga pokazivati to svakodnevno na treninzima. Najteža stvar u fudbalu je ponašati se kao tim“.

Jasno je da Igo Loris podržava šefa stručnog štaba, iako se Žozeu Murinju tek treći put u karijeri desilo da izgubi evropsku utakmicu sa tri gola razlike. Prethodno je poražen od Borusije iz Dortmunda aprila 2013. i RB Lajpciga marta prošle godine.

Štagod da je odluka trenera, morate da pratite način na koji se ekipa ponaša. Ako slediš tim samo kad si u prvih 11 onda je to veliki problem za ekipu. Onda plaćaš cenu. U jednom trenutku te čeka naplata, sve što se desilo u Zagrebu je posledica toga. U prošlosti smo imali sjajne trenutke zato što smo se oslanjali na zajedništvo u ekipi. Sad nisam siguran da ono postoji“.

A posle dva pogotka Harija Kejna na novom Vajt Hart Lejnu pre osam dana delovalo je da je Totenhemu otvoren put ka završnici takmičenja.

Verovali smo da ćemo postići makar jedan gol, promenio bi tok susreta. Poruka trenera bila je jasna, da napadnemo i damo gol što pre, kako bismo sebi olakšali posao. Desilo se suprotno. Dinamo je taj koji je sve vreme verovao. A kad ne „ubijete“ protivnika on će vas napasti. Poveli su domaćini sjajnim pogotkom, otvorili utakmicu, a mi nijednog trenutka nismo osetili da držimo situaciju pod kontrolom, da smo dominantni. Bili smo daleko od toga. Najviše me boli što smo došli u Zagreb bez želje da „zatvorimo“ dvomeč. Ne možemo tako da se ponašamo. Ponavljam, ovo je sramota i sve što možemo jeste da se izvinimo navijačima“, zaključio je Igo Loris.

--------------------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

--------------------------------------------



tagovi

TotenhemHugo LorisUgo Loris

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara