Samjuel Umtiti (©Reuters)
Samjuel Umtiti (©Reuters)

Nestvaran Barsin dil: Umtiti u Lečeu, Katalonci plaćaju celu platu, Kundea još ne mogu da registruju

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.08.22. | 11:52

Francuz i Marin Pongačić činiće bedem ispred gola

Prošao je Samjuel Umtiti kroz izlazna vrata Kamp Noua. Mesecima su o tome u Barseloni maštali, zamišljali taj trenutak i spremali se da otvore šampanjac. Da li ima razloga za slavlje? I ne baš…

Omču s vrata Katalonci nisu skinuli. Francuski štoper nije tu, a kao da jeste. Toliko dobro je ispregovarala Barselona sa Lečeom. Napravila je nestvaran dil, praktično na svoju štetu, samo da se u narednih godinu dana Samjuel Umtiti ne bi šetkao kroz klupske prostorije, obitavao u svlačionici i titrao pred očima Ćaviju.

Izabrane vesti

Jednogodišnja pozajmica Samjuela Umtitija u Leče uskoro će biti zaključena. Krenuo je Francuz put Italije, večeras će na Apeninima obaviti lekarske preglede i nakon toga staviti paraf. Povratnik u Seriju A dobio je iskusnog štopera za “dž”. Pozajmicu ne plaća – doduše, na kraju sezone nema ni mogućnost otkupa, takav dogovor je sklopljen – a ni platu. Dok Umtiti bude u Lečeu sve troškove plate snosiće katalonski klub, a Italijani će plaćati bonuse u zavisnosti od broja nastupa.

Očigledno da je Barseloni prekipelo, da joj je jedina namera bila da protera štopera sa Kamp Noua, makar to bilo godinu dana.

I šta su katalonci dobili takvim potezom, osim što neće biti gužve u svlačionici? Ništa!

Muke nisu rešili. Zbog uslova na koje su pristali, Katalonci ne mogu da ispeglaju knjige. Odlazak Samjuela Umtitija neće im pomoći da registruju Žila Kundea. Barselonina trka sa vremenom se nastavlja, i dalje tragaju za modelom koji bi im omogućio da licenciraju skupo plaćeno pojačanje.

Dakle, ista meta, isto odstojanje. Nervoza je i dalje prisutna. Pomak nije napravljen.

Barselonina odbrana nije kompletna, ne može Ćavi da se osloni na sve koje ima, vezane su mu ruke, a za to vreme Leče je formirao bedem. Štoperski tandem činiće Samjuel Umtiti i Marin Pogračić. Obojica su na stadion Via del Mare stigli na pozajmicu, i to u rasponu od jednoga dana.

Trebalo bi da donesu čvrstinu i sigurnost u poslednjoj liniji, i da budu bitan faktor u borbi za opstanak u Seriji A. Ali, isto tako dolaze bez previše minuta u nogama i pitanje je koliko će biti potrebno da stvari legnu na svoje mesto... Pored Umtitija i Pongračića, na pozajmicu bez prava otkupa stigao je i Herman Pecelja iz Real Betisa.



tagovi

Samjuel UmtitiBarselonaLeće SampdorijaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara