Ni Barsa, ni Atletiko, Lacio je bio najbrži – Sari konačno dobija pojačanje koje je hteo pre četiri godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.06.21. | 11:17

Aleks Grimaldo blizu rimskog kluba u transferu vrednom nešto više od 20.000.000 evra; Benfika već spremila zamenu

Praktično otkako je stigao u Benfiku, a ima tome pet i po godina, Aleks Grimaldo je bio neizostavna tema svakog prelaznog roka. U Barseloni ga isprva nisu cenili, u lisabonski klub su ga pustili za 2.000.000 evra, a onda povremeno usmeravali pogled ka Portugaliji, da vide kako teče razvoj njihovog đaka. I nisu bili jedini, Juventus, oba mančesterska kluba, Napoli, odnedavno i Atletiko Madrid – svi oni su u većoj ili manjoj meri pokazivali nameru da ga dovedu. Bezuspešno, Grimaldo je ostao na Lužu.

Ipak, ovog leta konačno bi mogao da napravi transfer. Doduše, ne toliko zvučan, jer kako tvrdi portugalski O Žogo, Grimaldo je vrlo blizu Lacija. Zapravo, toliko blizu da je lisabonski klub već pripremio zamenu.

Izabrane vesti

Naime, prema navodima portugalskog lista, Atletiko i Barselona su takođe targetirali levog beka Benfike, ali je Lacio bio znatno konkretniji. Možemo da pretpostavimo, na inicijativu novog trenera Mauricija Sarija, koji je takođe bio na klupi Napolija, kada se 2017. godine radilo na njegovom dovođenju na jug Italije. Četiri godine kasnije, iskusni stručnjak će dobiti željeno pojačanje.

Grimaldo u ugovoru ima klauzulu po kojoj može da napusti klub za 60.000.000 evra, ali bi transfer trebalo da iznosi tek nešto više od 20.000.000 evra, ističe O Žogo.

Isti izvor donosi i informaciju o Grimaldovoj zameni na Lužu. U pitanju je fudbaler Monaka Žil Dijaš, koji je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Famalikau. U Kneževinu je stigao pre šest godina iz Brage za 5.000.000 evra, ali nijedne sezone nije uspeo da se izbori za mesto na stadionu Luj II. Umesto toga, selio se na pozajmice, prvo u Varzim, potom redom u Rio Ave, Fiorentinu, Notingem Forest, Olimpijakos, Granadu i konačno Famalikao.

Na kraju će Monako uspeti da izvuče dobar deo uloženog novca, pošto se očekuje da Benfika za Dijaša plati 3.000.000 evra. Zanimljivo, Dijaš može da pokrije čitavu levu stranu terena, kao i poziciju desnog krila.


tagovi

Aleks Grimaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara