Marko Nikolić (©Reuters)
Marko Nikolić (©Reuters)

Nikolić se bori za novi trofej, Zenit otvara stare rane

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.07.21. | 13:30

Lokomotiva iz Moskve igra protiv velikana iz Sankt Peterburga u subotu od 18 časova u Superkupu Rusije

Srpski trener Marko Nikolić ima priliku da doda svojoj kolekciji i šesti trofej. Njegova Lokomotiva u subotu od 18 časova igra protiv Zenita u Kalinjingradu u Superkupu Rusije.

Tim iz Sankt Peterburga je osvojio prethodno prvenstvo, dok je Nikolićev tim bio najbolji u nacionalnom kupu. Zato će sada ukrstiti koplja na otvaranju nove sezone. Po treći uzastopni put.

Izabrane vesti

18.00: (1,80) Zenit (3,60) Lokomotiva Moskva (4,60)

U sezoni 2018/19 su na identičan način rasporedili trofeje, tako da su se sastali 2019. u Superkupu. Tada je trijumfovala Lokomotiva sa 3:2. Potom je Zenit osvojio duplu krunu, ali je Lokomotiva opet igrala za prvi trofej u sezoni 2020/21, zbog toga što je bila druga u prvenstvu. Tada je Zenit slavio sa 2:1.

Nikolić je već postao trener Lokomotive i vodio je Moskovljane na toj utakmici. Međutim, Zenit je bio bolji, golovima Artema Dzjube i Magomeda Ozdoeva je došao do prednosti od dva gola, a Vedran Ćorluka je samo uspeo da ublaži poraz.

Nije to bio jedini udarac koji je bivši strateg Partizana pretrpeo od Zenita prošle sezone. U finišu prvenstva, 2. maja, doživeo je debakl u Sankt Peterburgu. Izgubio je sa 6:1, što mu je verovatno bio jedan od najtežih poraza u karijeri.

Za obe ekipe će ovo da bude prva takmičarska utakmica u sezoni, a do sada su igrali samo prijateljske mečeve. Pripremali su se i jedni i drugi u Austriji, ali su snage odmerili sa potpuno različitim ekipama. Zenit je igrao protiv nemačkih timova, Šalkea (0:0), Verdera (2:2) i Karlsruea (3:1). Nikolić se odlučio za drugačiji pristup, mnogo ranije od rivala je otišao u Austriju, a njegov tim je igrao čak osam pripremnih utakmica. Redom protiv Žiline (3:2), Olimpije Ljubljane (6:1), Rapid Beča (0:0), Krakovije (2:2), Arisa (1:2), Hartberga (1:0) i Celja (1:0).

Ne samo da je Zenit imao kraće pripreme, nego ni Sergej Semak na njima nije imao na raspolaganju sve igrače. Čitave pripreme je propustio Dejan Lovren, dok su tek pred kraj stigli ruski reprezentativci Dzjuba, Ozdoev, Vjačeslav Karavaev i Daler Kuzjaev. Oni su prethodno igrali na Evropskom prvenstvu, a potom su otišli na odmor. Takođe, Semak ne može da računa ni na Vilmara Bariosa, koji je učestvovao na Kopa Americi i tek se nedavno priključio ekipi, ali će on sigurno da odmara na početku sezone.

Malo pre početka sezone je Semak ostao i bez golmana Andreja Luneva, koji je prešao u Bajer Leverkuzen. Protiv Lokomotive je i bez veterana Jurija Žirkova, kojem je istekao ugovor, a još nije potpisao novi.

U odnosu na prošlu sezonu Lokomotiva je pretrpela nekoliko velikih promena. Kapiten Vedran Ćorluka je završio karijeru, Maksim Muhin je otišao u CSKA Moskvu, Vladislav Ignjatijev u Rubin, a Ederu je istekao ugovor.

Semak ima priliku da postane tek peti trener koji je osvojio Superkup Rusije više od jednom. Do sada su po dva puta pehar podizali Leonid Slutski, Kurban Berdjev i Valeri Gazaev, dok je Juri Semin trijumfovao sa svojim ekipama čak tri puta.

SUPERKUP RUSIJE

Subota

18.00: (1,80) Zenit (3,60) Lokomotiva Moskva (4,60)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Lokomotiva MoskvaSuperkup RusijeZenitMarko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara