Ektor Fertoli (©Reuters)
Ektor Fertoli (©Reuters)

Njuelsovo dete, prečka i sudija sprečili "Rosarino klasik" u borbi za Sudamerikanu

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 01:23

Rosario dočekao Velez u utešnom finalu Kupa Dijega Armanda Maradone

Triler završnica u poslednjem kolu Kupa Dijego Armando Maradone među timovima koji se bore za učešće u Kopa Sudamerikani 2022. godine.

Njuels Old Bojs i Velez Sarsfild poravnati su ušli u odlučujuću rundu, a u finale sa Rosariom će Velez.

Izabrane vesti

Dakle, 24. januara u San Huanu nećemo gledati gradski derbi, a glavni krivci za to su igrač ponikao upravo u Njuelsu, Ektor Fertoli, zatim iskusni lisac Lisando Lopez i sudija Fernano Ećenike, koji je propustio da u 65. minutu dosudi čist penal pri vođstvu Njuelsa 2:1. Na kraju, 3:1 za domaćina iz Aveljanede i slavlje Veleza, koji je uprkos uprornošću igrača Godoj Kruza, koji su dvaput stizali zaostatak, uspeo da pobedi 3:2 golovima Lusera u 13, De La Fuentea u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena i Muleta u 64.

Imao je Njuels prednost protiv Rasinga od 31. minuta, kada je Sebastijan Palasios snažno i precizno, poput strele, šutirao iskosa s desne strane na dovanje čuvenog Maksija Rodrigeza, 40-godišnjaka koji i dalje podseća na dane kada je nosio dres Espanjola, Atletiko Madrida ili Liverpula. Bio je to rezulat koji je vodio goste u finale "staze gubitnika" ovog takmičenja, međutim, nije potrajao. Samo sedam minuta kasnije momak iz gradića El Trebol u provinciji Santa Fe - iz koje su Njuels i Rosario, a koji je dobio poverenje odlazećeg trenera Sebastijana Bekasesea od prvog minuta, iako nije redovan u startnoj postavi, postigao je prvi od svoja dva gola.

Posle duge lopte s polovine terena iz prve ga je proigrao Domingez, a na sličan način u 42. minutu isto je učinio Lisandro Lopez. Nije baš najjasnije šta je u tim trenucima bilo u glavama defanzivaca Njuelsa, pošto su bili očajno postavljeni.

Trudili su se gosti da stignu do preokreta, jer im je pobeda bila neophodna, ali im je fantastičnim udarcem u 84. minutu svaku nadu ubio nekadašnji špic Porta i Liona. Pre toga, pomenuli smo već, sudija Ećenike nije svirao, a morao je, penal u korist Njuelsa, pošto je Domingez oborio Palasiosa. Da strelac jedinog gola nije simulirao videlo se i po tome što zbog povrede nakon tog starta nije mogao da nastavi utakmicu...

Pre odlučujućeg, trećeg gola, Njuels je dvaput bio blizu izjednačenja, ali je šut Maksija Rodrigeza bio za koji centimetar neprecizan, dok je 18-godišnji Huan Sforca pogodio prečku.

KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA, DRUGA FAZA - 5. KOLO

GRUPA A

Subota

Lanus - Rosario 2:0 (2:0)

Union Santa Fe - Patronato 1:2 (1:2)

Nedelja

21.10: (1.80) Defensa (3.35) Aldosivi (4.40)

GRUPA B

Nedelja

Velez - Godoj 3:2 (2:1)

Rasing - Njuels 3:1 (2:1)

Utorak

1.30: (1.97) Estudijantes (3.10) Sentral Kordoba (4.00)



tagovi

Rasing KlubVelez SarsfildNjuels Old BojsMaksi Rodrigez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara