Žoelinton (©Reuters)
Žoelinton (©Reuters)

Njukasl u misiji "Teatar snova pretvoriti u gledalište noćnih mora"

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.11.23. | 13:53

Svrake gostuju Mančester Junajtedu u borbi za plasman u četvrtfinale Liga kupa, i žele da se osvete Crvenim đavolima za poraz u finalu ovog takmičenja protekle sezone

Prošle sezone Mančester Junajted i Njukasl su se sastali u finalu Liga kupa, a sada će odlučiti ko će u četvrtfinale ovog takmičenja (21.15). Igrači Erika ten Haga su tri puta pogodili mrežu Kristal Palasa kako bi stigli do osmine finala, dok su Svrake prekinule nade Mančester Sitija minimalnim trijumfom.

Otkako je rastužio igrače Edija Haua na Vembliju, dok je uživao u završetku šestogodišnje trofejne suše, moći Crvenih đavola su značajno oslabile. Aktuelni pobednici Liga kupa bili su ništa drugo do žalosni u nedeljnom derbiju Mančestera.

Izabrane vesti

Posle nekoliko bleskova u uvodnih pet minuta, Junajted se srušio na zemlju usled pogodaka Erlinga Halanda i Fila Fodena, koji su Teatar snova pretvorili u gledalište noćnih mora. Siti je nemilosrdno prekinuo pobedničku seriju Crvenih đavola od tri utakmice, ali istina je da su svi prethodni trijumfi Junajteda nad Brentfordom, Kopenhagenom i Šefild Junajtedom bili daleko od impresivnihg, a pobeda od 3:0 protiv Kristal Palasa u trećem kolu Liga kupa bila je retko prijatno iskustvo.

Strateg Mančester Junajteda Erik ten Hag uveren je da se njegov tim kreće u pravom smeru, uprkos ponižavajućem porazu od Mančester Sitija prethodnog vikenda.

"Nema smisla da se sažaljevamo. Nastavljam da verujem u ove igrače", poručio je Holanđanin.

21.15: (2,25) Mančester Junajted (3,40) Njukasl (3,20)

Nedeljni poraz od Sitija bio je peti neuspeh Crvenih đavola u Premijer ligi u sezoni i sedmi u svim takmičenjima - i doneo je nova pitanja o trenerskim sposobnostima Ten Haga.

Dok neki u Junajtedu smatraju da duga lista povređenih igrača i trenutna neizvesnost oko vlasništva trenutno ne pomažu holandskom strategu, klub je odlučio da ćuti, verujući da samo pozitivni rezultati mogu da preokrenu negativnost.

Holanđanin je siguran da će stvari da se promene.

"U Mančester Junajtedu svaka utakmica uključuje visoke uloge. Svakog dana postoji pritisak na sve koji rade u ovom klubu, ali ti zahtevi i standardi su izazov sa kojim moramo da se suočavamo. Iako ovo nije bio početak sezone kakvoj smo se svi nadali, siguran sam da imamo talenat i stav kao grupa da krenemo u pravom smeru. Verujem da je samo pitanje vremena kada ćemo pokazati svoje pravo lice", uveren je Ten Hag.

S druge strane, Njukasl je poslednji put podigao domaći trofej 1955. godine, ali je Edi Hau umalo okončao tu sušu prošle sezone kada je klub odveo do finala Liga kupa, koje su izgubili sa 2:0 od Mančester Junajteda na Vembliju.

Pošto su dva kluba spremna da obnove rivalstvo u sredu, Hau je umanjio priče da je osveta glavna motivacija.

"To nije naša emocija. Naša emocija je samo da pokušamo da se pripremimo i pobedimo u utakmici. Jedna pobeda i idemo u četvrtfinale takmičenja. Svidelo nam se naše putovanje kroz Liga kup prošle godine", ocenio je Hau.

Povrede i dalje zabrinjavaju Crvene đavole, a Malasija, Martinez, Šo i Dijalo su isključeni. Kazemiro, koji je propustio poslednje tri utakmice zbog kombinacije suspenzije i povrede, verovatno neće nastupiti, dok je Van Bisaka takođe nedostupan, uprkos tome što se vratio treninzima posle šest nedelja pauze.

Kadrovska situacija u Njukaslu takođe počinje da postaje malo pretrpana. Aleksander Isak ima problem sa preponama, Botman sa kolenom i Marfi sa ramenom. Barns i Anderson su dugo odsutni, dok je vezni igrač Sandro Tonali kažnjen na 10 meseci zabrane igranja fudbala zbog kršenja pravila klađenja.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


LIGA KUP ENGLESKE - OSMINA FINALA

Utorak

Ekseter - Midlsbro 2:3 (1:0)

/Trevit 13, 66 - Rodžers 49, Silvera 59, Late Lat 82pen/

Mensfild - Port Vejl 0:1 (0:0)

/Devin 50/

Sreda

20.30: (3,80) Vest Hem (3,50) Arsenal (2,00)

20.45: (6,75) Bornmut (4,40) Liverpul (1,48)

20.45: (1,20) Čelsi (7,25) Blekburn (12,0)

20.45: (1,70) Everton (3,60) Barnli (5,30)

20.45: (3,15) Ipsvič (3,45) Fulam (2,25)

21.15: (2,25) Mančester Junajted (3,40) Njukasl (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kup EngleskeMančester JunajtedNjukasl

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara