Foto: Reuters
Foto: Reuters

Njukaslu se ne žuri: Za januar pripremljeno 60.000.000 evra od dozvoljenih 225.000.000

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.10.21. | 10:47

Kao prva meta nameće se štoper Barnlija Džejms Tarkovski

Posle sage koja je trajala godinu i po dana i kada se potpuno zaboravilo da princ Suadijske Arabije Mohamed bin Salman želi da pazari u Premijer ligi, Njukasl je postao jedan od najbogatijih klubova na planeti. Spremaju se Svrakama ozbiljne investicije, ali novi vlasnici ne planiraju da srljaju, već žele postepeno da podižu klub. Tako će u januarskom prelaznom roku praktično samo zakrpiti rupe u igračkom kadru i skrojiti tim sposoban da bez problema preživi u eliti. Velike investicije ostaviće za leto.

17.30: (3,35) Njukasl (3,40) Totenhem (2,30)

Izabrane vesti

Kao prenosi britanski Telegraf, iako nova uprava na pojačanja već u januaru može da izdvoji oko 225.000.000 evra, plan je da se na promene u igračkom kadru potroši do 60.000.000. Neće Njukasl preko noći pokušati da dođe do zvezda, iako bi zbog slabih ulaganja prethodnog vlasnika Majka Ešlija mogao ozbiljno da se pojača već na startu nove kalendarske godine i ostane u granicama finansijskog fer pleja.

Još uvek nova vlasnička struktura nije postavila sportskog, ali ni izvršnog direktora. Nije doneta ni odluka o tome ko će sa klupe predvoditi ekipu. Stiv Brus će danas protiv Totenhema da odradi 1.000 meč u karijeri, a možda i poslednji kao trener tima sa Sent Džejms Parka.

Puno posla je pred novom upravom kluba i ne želi da srlja. Postepeno će praviti klub sposoban da poremeti hijerarhiju u engleskom, a potom i evropskom fudbalu. Kako je najavila Amanda Stejvli, koja stoji iza preuzimanja kluba od strane sudijske kraljevske porodice, plan je da kroz pet godina Svrake bace rukavicu u lice najvećim klubovima Premijer lige.

Tako novi vlasnici neće suludo trošiti novac. Makar ne u prvom prelaznom roku. Ne žele ni da budu ovce za šišanje, svesni da će klubovi širom sveta pokušavati da iznude što veći novac za igrače koji se budu našli na radaru Njukasla. Svima u startu nova vrhuška Svraka želi da stavi do znanja da neće preplaćivati pojačanja, makar ne na početku i u velikoj meri. Moraće ipak da zavuče ruku nešto dublje u džep od najvećih engleskih i evropskih klubova, kako bi ubedila igrače vrhunske klase da se presele na sever Engleske.

Utisak je da bi prvo pojačanje u novoj eri kluba mogao da bude štoper Barnlija Džejms Tarkovski. Ističe mu ugovor sa Kleretsima na kraju sezone i mogao bi za prihvatljiv novac ozbiljno da pojača zadnju liniju Njukasla. S ozbirom na definisan budžet, jasno je da Svrake neće u januaru dovoditi skupocena pojačanja poput Harija Kejna, Tima Vernera, Džona Stounsa... Igrače sa kojima je klub sa Sent Džejms Parka momentalno povezan od kako je došlo do promene vlasnika. Mogle bi možda da se ostvare i priče oko Lorenca Insinjea, s ozbirom da i Italijan u januaru ulazi u poslednjih šest meseci ugovora sa Napolijem.

Kako bilo, Njukasl će pametno postupiti i u januaru dovesti tek onoliko pojačanja koliko je potrebno da klub stekne stabilnost u Premijer ligi. Granice će početi da pomera od narednog leta.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Njukasl je možda preko noći postao najbogatiji klub na svetu, ali još nema pobedu ove sezone u Premijer ligi i pokušaće to da promeni danas protiv Totenhema (17.30). Pod patronatom Brusa Svrake su osvojile samo tri boda i primile najviše golova. Kod kuće su, međutim, izgubile samo prvi meč od Vest Hema, a potom su remizirale sa Sautemptonom i Lidsom i nisu bez šanse protiv Pevaca. Samo Dubravka i Damet su van stroja. Sa druge strane, Totenhem je posle dobrog starta upao u krizu i vezao tri poraza, a u poslednjem duelu savladao je Aston Vilu kod kuće. Povređeni Sesenjon i Bergvajn nisu u konkurenciji za meč.

ENGLESKA 1 - 8. KOLO

Subota

Votford - Liverpul 0:5 (0:2)

/Mane 9, Firmino 37, 52, 90+1, Salah 54/

Aston Vila - Vulverhempton 2:3 (0:0)

/Ings 48, Mekgin 69 - Sais 80, Koudi 86, Neves 90+5/

Lester - Mančester junajted 4:2 (1:1)

/Tilemans 31, Sojundžu 78, Vardi 83, Daka 90+1 - Grinvud 19, Rašford 82/

Mančester Siti - Barnli 2:0 (1:0)

/B. Silva 12, De Brujne 70/

Norič - Brajton 0:0

Sautempton - Lids 1:0 (0:0)

/Broja 53/

Brentford - Čelsi 0:1 (0:1)

/Čilvel 45/

Nedelja

15.00: (2,75) Everton (3,20) Vest Hem (2,85)

17.30: (3,35) Njukasl (3,40) Totenhem (2,30)

Ponedeljak

21.00: (1,70) Arsenal (3,80) Kristal Palas (5,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mohamed bin SalmanDžejms TarkovskiAmanda StejvliNjukaslPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara