Mikel Ojarzabal (©Reuters)
Mikel Ojarzabal (©Reuters)

Novi baskijski sudar: Silva ne igra za Sosijedad, Bilbao postao redovna mušterija

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.04.21. | 15:24

Plavo-beli na krilila osvojenog Kupa kralja u subotu u Sevilji dočekuje crveno-bele sa San Mamesa u poslednjem meču 29. kola Primere. Šest od sedam poslednjih utakmica dobio tim iz San Sebastijana

Samo četiri dana posle finala Kupa kralja za prethodnu sezonu, Sosijedad i Bilbao odigraće novi dvoboj večeras (21.00) na Anoeti, ovoga puta u Primeri, u poslednjem meču 29. kola. U Sevilji u subotu bolji su bili plavo-beli iz San Sebastijana koji su slavili golom Mikela Ojarzalbala iz penala sredinom drugog poluvremena.

Emotivni su sigurno oba tima ispražnjena, a bodovi su potrebnji domaćinu. Sosijedad se sa Betisom i Viljarealom bori za željeno peto mesto koje vodi u grupnu fazi Lige Evrope. Crveno-beli su sa San Mamesa su bezbrižni na sredini tabele, teško mogu da se umešaju za vrh, a opstanak ne visi kao Damoklov mač.

Izabrane vesti

Šansa za izlazak u Evropu Atletk Bilbaa je duel finala Kupa kralja za ovu sezonu za Barselonom za desetak dana. Sosijedad ima dva vezana poraza u Primeru, od kojih katastrofalan poslednji od Barselone na svom terenu (1:6). Bilbao je tri meča bez pobede u šampionatu Španije.

21.00: (2,25) Real Sosijedad (3,10) Bilbao (3,50)

Više problema oko sastava ima trener domaćeg tima Imanol Alguasil. Opet neće moći da računa na iskusnog organizatora igre Davida Silvu. Letošnje pojačanje iz Mančester Sitija se povredilo u finišu utakmice protv Bvilbao u i finalu Kupa kralja. Veteran ostaje van stroja kao i malerozni nekadašnji fudbaler Reala Iljaramendi. U konkurenciji za tim nisu ni dugo povređeni Luka Sangali, kao i Zaldau i Guridi. Trener crveno-beih Marselino može da računa na najjači tim. Videćemo da li će nešto da promeni u odnosu na sastav koji je poražen pre četiri dana u Sevilji.

U oba meča najvećih baskijskih klubova ove sezone, jedan gol je odlučio pobednika. Oba puta su slavili fudbaleri iz San Sebastijana. Poslednjeg dana 2020. godine, Sosijedad je pobedio na San Mamesu sa 1:0, a gol je postigao Portu na početku utakmice. Šest od posednjh sedam mečeva plovo-beli su pobedili ljutog komšijskog rivala.

Bilbao je samo dva puta slavio na 14 mečeva na gostovanjima ove sezone, dok je Sosijedad solidan domaćin. Slavio je šest puta, tri puta odigrao bez pobednika i zabeležio tri poraza.

Utakmicu 29. kola Primere, baskijski derbi u San Sebastijanu, Real Sosijedad – Bilbao (21.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PRIMERA – 29. KOLO

Petak

Levante - Ueska 0:2 (0:1)

/Rafa Mir 15, 54/

Subota

Granada – Viljareal 0:3 (0:2)

/Moreno 9 pen, 18, 59 pen/

Real Madrid – Eibar 2:0 (1:0)

/Asensio 41, Benzema 73/

Osasuna – Hetafe 0:0

Nedelja

Alaves - Selta 1:3 (0:3)

/Ležun 86 - Nolito 8, Aspas 14, Mina 20/

Elče - Betis 1:1 (1:1)

/Mila 36 - Iglesijas 14/

Kadiz – Valensija 2:1 (1:1)

/Kala 14, Markus Mauro 88 – Gameiro 19/

Sevilja - Atletiko Madrid 1:0 (0:0)

/Akunja 70/

Ponedeljak

Barselona - Valjadolid 1:0 (0:0)

/Dembele 90/

Sreda

21.00: (2,25) Real Sosijedad (3,10) Bilbao (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real SosijedadSosijedadPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara