Čezare Prandeli (©Reuters)
Čezare Prandeli (©Reuters)

Odlazak trenera koji je lansirao Vlahovića, Viola se nada Inzagiju, De Zerbiju...

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 13:49

Čezare Prandeli ide iz Fjorentine

Prvo su objavili talijanski mediji, a onda je stigla i zvanična potvrda: Čezare Prandeli je bivši trener Fjorentine pošto je podneo ostavku posle poraza od Milana (2:3).

Nije problem taj jedan, već što ih Viola ima već 13 iz 28 kola i da Krotone, Parma i Kaljari nisu toliko loši verovatno bi strepela za opstanak. Bilo je i ranije nagoveštaja da je iskusni trener nezadovoljan. Posle pobede nad Beneventom (4:1), jedine u poslednjih pet kola, rekao je da je “umoran“. Posle Milana se nije ni pojavio na konferenciji za novinare zbog “nagomilane tenzije“.

Izabrane vesti

Očigledno mu je prekipelo posle samo tri pobede u 11 mečeva, pa mediji u Firenci sada spekulišu da će ekipu do kraja sezone predvoditi Bepe Jakini, koji je bio tu i na njenom početku. On bi međutim trebalo da bude samo privremeno rešenje, juri se trajno. Prvi čovek Viole Roko Komiso je prema pisanju rimskog Korijere delo Sporta već spremio 4.000.000 evra da dovede Simonea Inzagija, on na kraju sezone definitivno ide iz Lacija, Gazeta delo Sport pominje da bi Fjorentina volela i Roberta de Zerbija, ako ne produži ugovor sa Sasuolom, te Veroninog Ivana Jurića, kao i slobodne agente Lučana Spaletija i Mauricija Sarija s tim da su poslednja dvojica prilično skupi za toskanski klub.

Dakle, do kraja sezone Jakini koji je smenjen u novembru 2020. Već na sledećoj utakmici u startnih 11 Fjorentine je zaigrao Dušan Vlahović, koji kod Jakinija nije bio baš zakucan u prvoj postavi, jer je ovaj u napadu forsirao Kristijana Kuamea i Franka Riberija.

Istrpeo je Prandeli Vlahovića na prve četiri utakmice u kojima 21-godišnji napadač nije postigao gol. Vratio mu je srpski reprezentativac sa 11 komada na sledećih 17 ligaških utakmica. Ako će nekome biti žao zbog Prandelijevog odlaska onda će to biti baš Vlahović.



tagovi

Dušan VlahovićĆezare PrandeliĐuzepe Jakini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara