Alberto Moreno (©Reuters)
Alberto Moreno (©Reuters)

Odmorni Bilbao i umorni Viljareal na gol manje

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.10.21. | 13:17

Primera: Okršraj neefikasnih sastava za kraj subotnjeg programa 10. runde

Viljareal i dalje zauzima nedostojanstveno mesto na tabeli Primere i želeće da iskoristi ogromno samopouzdanje koje je stekao posle pobede u Ligi šampiona. Međutim, protiv sebe će u okviru 10. kola imati domaći Bilbao, koji definitivno nikome ne daje bodove bez borbe (21.00).

Uz to, domaći Baski su mogli da računaju na duže vreme za odmor. Lavovi iz Bilbaa uspeli su da se fino resetuju i napune baterije zato što je u prošlom kolu trebalo da se suoče sa Real Madridom. Međutim, uprava lige je odložila ovaj duel na neodređeno vreme, pa su momci trenera Marselina Torala imali više vremena za regeneraciju, što je posebno važno u vreme ove globalne pošasti.

Izabrane vesti

21.00: (2,50) Bilbao (3,20) Viljareal (3,15)

U poređenju sa Viljarealom, razlika je upadljiva, pošto je Bilbao poslednji put takmičarski duel odigrao 1. oktobra u 8. kolu, dok je Viljareal od tada igrao dva duela. A ne smemo zaboraviti ni reprezentativnu pauzu, koja je dotakla i Viljareal.

Bilbao će sada da crpi akumuliranu energiju kako bi nadigrao rivala. Čak i sa samo osam odigranih mečeva ekipa trenera Marselina uspela je da prigrabi privremeno deveto mesto i 13 bodova. Pre svega, njena defanzivna faza je savršena. Bilbao je primio samo četiri gola, što je drugi najbolji skor u ligi posle Sevilje sa tri gola.

Trener Marselino stoga može biti zadovoljan.

"Dobro je što smo uspeli da ojačamo odbranu. Bilbao je oduvek bio poznat po tome što nije tek tako delio bodove kod kuće, a mislim da je odbrana ključna. Ali istovremeno ne zaboravljamo napad i ovo je faza koju bismo želeli da poboljšamo. Mislim da nam neće smetati duža pauza od takmičenja. Dosta smo trenirali i drago mi je da su neki umorni igrači mogli da se odmore", rekao je Marselino.

---------

Prognozziraj derbije i osvoji 100.000 dinara

---------

Bilbao je malo opterećen izostancima. Van igre su štoper Unaj Nunjez, bek Juri Berčiče i takođe defanzivni vezni Peru Nolaskoain. Viljareal sa druge strane može da računa na kompletno osoblje.

Viljareal ulazi u meč osokoljen slavljem u Ligi šampiona. U izuzetno zahtevnoj Grupi F obračunao se sa Jang Bojsom iz Berna i nastavio da se bori za proleće u evropskoj eliti. Posle pobede od 4:1 mora ponovo da se fokusira na prvenstvo, gde definitivno više nije tako opasan.

---------

Utakmice šampionata Španije možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------

Izabranici trenera Umaja Emerija su uspeli da pobede samo na dva od osam odigranih mečeva i zauzimaju 12. mesto. Posebno u ofanzivnom delu Žuta podmornica ne briljira jer je Viljareal postigao samo devet golova. Dodajmo i da na mečevima Viljareala u proseku pada 1,75 golova, dok je Bilbao još "uspešniji" sa 1,38 po duelu.


tagovi

PrimeraViljarealBilbaoAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara