Printscreen
Printscreen

Ofsajd ili ne? Španci bruje: Sudijski skandal bez presedana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 23:56

Sporni pobednosni gol Kiljana Mbapea u 80. minutu za titulu Francuza u Ligi nacija

Posle svetske titule u Rusiji pre tri godine, Francuzi su se dokopali trofeja i u Ligi nacija. Posle velikog preokreta u polufinalu protiv Belgije (0:2 do 3:2) i u finalu Španija je povela golom asa Sosijedada Ojarzabala, ali je usledio sjajan finišu čete Didijea Dešana.

Golovima Karima Benzeme i Kilijana Mbapea, Galski petlovi slave titulu u najmlađem reprezentativnim takmičenju pod pokroviteljstvom UEFA. Ipak, sporan je pobednosni gol asa Pari Sen Žermena. Posle pasa Tea Ernandeza, činilo se, a i snimak to pokazuje, da je Mbape bio poslednji ispred gola Španije. Ipak, ni pomoćnik, ni VAR sistem se nije oglasio, pogodak je priznat. Jedino logično objašenje je da je loptu možda dirao Garsija kod uklizavanja?!

Izabrane vesti

Španski mediji su oduševljeni igrom izabranika Luisa Enrikea, ali žale za spornim pogotkom, 10 minuta pre kraja. Tako, tiražna Marka piše:

"Španija nije odnela titulu, ali je osvojila nešto veće – priznanje sveta i pravo da se još jednom oseća najboljom. Reprezentacija je podlegla Francuskoj u drugom poluvremenu u sudijskom skandalu bez presedana. Tokom svih 90 minuta, Španija je bila bolja u gotovo svm aspektima igre. Završni udarac je izostao, ali postoje razlog i za optimizam“, piše Marka uz podsećanje na lošu sreću na Evropskom prvenstvu, uz nadu da će to sve da se vrati naredne godine na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Utorak, 20:45: (1,15) Srbija (9,00) Azerbejdžan (22,0)

Još malo o golu Kilijana Mbapea.

"Mbapeov ofsajd je izgledao jasno, ali je VAR rekao „nastavi, nastavi“. Ne postoji nijedan snimak koji pokazuje da je odluka ispravna, i to u doba tehnologije. VAR je i izmišljen da titule ne bi dolazile nezasluženo, a to se dogodilo na San Siru. Srećom, to se dogodilo u Ligi nacija, a ne na Svetskom prvenstvu“, zaključuje Marka.

------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------------



tagovi

Liga nacijaUEFAFudbalska reprezentacija FrancuskeFudbalska reprezentacija ŠpanijeKilijan EmbapeVAR tehnologija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara