OHIJEV TRANSFER U ZVEZDU – INSIDE: Dobio maksimalu skauta, nudio ga bivši špic Partizana i poruka iz Norveške

Vreme čitanja: 4min | ned. 04.07.21. | 10:08

Kako je napadač Moldea na kraju odlučio da pojača crveno-bele kao slobodan igrač...

Da je Aleksandar Prijović, posle tromesečnih pregovora, na kraju prihvatio ponudu Crvene zvezde, transfer prvog strelca norveške lige Ohija Omoižuanfa sa zakasnelim terminom i bez obeštećenja, predstavljao bi idealku za rukovodstvo srpskog osvajača duple krune. Tako je i izgledao savršen plan sportskog sektora crveno-belih i trenera Dejana Stankovića: da potencijalni reprezentativac Srbije postane instant pojačanje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a da Ohi sa potpisanim ugovorom u džepu bude fokusiran na obaveze u Norveškoj. Kao i da Crvena zvezda bude mirna, svesna da će u januaru dobiti još jedno pojačanje u špicu.

Međutim, odustajanje Prijovića nateralo je odgovorne sa Marakane da promene prioritete. Umesto dugoročne opcije, za koju neće potrošiti ni evro na obeštećenje, Ohi je postao apsolutni prioritet. O tome ste već čitali brojne tekstove. Crvena zvezda je pokušavala da odmah dobije prvog strelca Moldea, nudila 800.00 evra bez obeštećenja uz procente od dalje prodaje. Međutim, norveški klub nije želeo da popusti, svestan da je Ohi garancija borbe za titulu sa Bode Glimtom. Bile su u transu Delije, kada je sada već novi napadač crveno-belih počeo da rešeta i postigao šest golova na tri poslednja meča. Suštinski, to je bilo jako loše za srpskog predstavnika u Ligi šampiona. Na poslednju ponudu iz Beograda Molde je odbijao da odgovori. Generalni direktor norveškog kluba pravdao se rečima da o svemu tome mora da se izjasni Moldeov bord na zvaničnoj sednici. A u Norveškoj takve stvari idu sporo. Jako sporo.

Izabrane vesti

Međutim, tokom čekanja konačnog odgovora iz Moldea, Crvena zvezda je imala dogovor sa Ohijem Omoinžuonfom, pošto je snažni napadač posle početnog odbijanja pristao da se preseli u Beograd. Svidelo mu se što će igrati u klubu koji mu garantuje evropske izazove, i da se ne lažemo koji mu je ponudio vrlo dobre finansijske uslove. Ohi će na Marakani zarađivati na godišnjem nivou 420.000 evra, duplo više nego u Norveškoj. Kada na to dodamo značajnu razliku u standardu između Srbije i Norveške...

Priča oko potencijalnog angažovanja Ohija Omoinžuonfa počela je je u Ljutice Bogdana pre dva leta. Tada je Molde u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona igrao protiv Čukaričkog i bio prilično ubedljiv na Banovom brdu (3:0). Skautima Crvene zvezde snažni napadač je napunio oko, i odmah su ga ubacili u bazu zanimljive robe. O njemu je napisan izveštaj na trocifrenom broju strana, uz reči da se Ohi lako prilagođava različitim sistemima, da igra dobro leđima i da ima brzinu. I što je jedan od najvažnijih segmenata – da pomaže u defanzivi.

Jeste Ohi bio zapisan, ali Crvena zvezda nije preduzimala nikakve konkretne korake. Tada je prvi strelac norveškog prvenstva bio pod dugoročnim ugovorom sa Moldeom, koji je finansijski dobrostojeći i ne prodaje lako najbolje igrače tima. Međutim, stvari su počele da se menjaju pre izvesnog vremena. Tada je i zvaničnu posetu Crvenoj zvezdi došao bivši centarfor Partrizana, sada iskusni menadžer, Ljubomir Vorkapić. On je ponudio Ohija Crvenoj zvezdi i rekao da može da bude posrednik u celoj priči da srpski šampion za pristojne novce dobije proverenog igrača.

Međutim, ta epizoda nije završena do kraja. Tačnije, Ohi je poručio da ima svog zastupnika i da samo preko njega može da realizuje transfer u inostrani klub. Reč je o jednom od najpoznatijih norveških agenata Atomu, koji je napravio ključni potez u celoj priči. Poslao je poruku generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću sledeće sadržine:

„Da li ste vi zaista zainteresovani za mog igrača“?

To je bio ključ ubrzanja priče. Odnosno početak Zvezdinog presinga na Ohija. Veliku ulogu u njegovoj konačnoj odluci imao je pomenuti menadžer Atom. Tačnije, nije ga sputovao posle odluke da i pored nekih poziva iz Turske, da karijeru nastavi u Crvenoj zvezdi. Inače, Ohijev zastupnik brine o karijeri Tokmaku Nguenu, nekada velikoj želji Partizana koji je otišao u Ferencvaroš.


tagovi

Zvezdan TerzićDejan StankovićOhi OmoidžuanfoMolde

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara