Kilijan Mbape (©Reuters)
Kilijan Mbape (©Reuters)

Opet bez Nejmara i Di Marije, ali tu je Mbape

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.03.21. | 14:06

Pari Sen Žermen gostuje Brestu u šesnaestini finala Kupa Francuske. Brzonogi napadač je odmoran pošto je pre četiri dana propustio meč Lige 1 u Bordou zbog kartona

Ovog vikenda u zemlji Galskih petlova se ne igraju mečevi Lige 1. Na programu je šesnaestina finala Kupa Francuske. Branilac trofeja u ovom takmičenju je moćni Pari Sen Žermen. Ulaskom katarskih stotina miliona evra u klub, Sveci su postali sila u Francuskoj. Pored skupocenog tima sa Parka prinčeva teško je uzeti neki trofej.

U najmasovnijem takmičenju u poslednjih šest sezone, Parižani su pet puta podizali trofej. Samo je Strazbur 2019. godine sa Stefanom Mitrovićem uspeo da prekine dominaciju PSŽ-a.

Izabrane vesti

Četa Maurisija Poketina je na pragu plasmana u četvrtfinale Lige šampiona posle pobede na Nou Kampu protiv Barselone sa 4:1. U domaćim okvirima, Parižani ne briljiraju, zaostaju dva boda za Lilom u Ligi 1, 10 kola pre kraja.

Sveci danas (21.00) gostuju u Brestu u jednom od retkih duela timova iz elitnog ranga. Očekuje se da Poketino izvede šareni sastav. Trebalo bi napad da predvodi Kilijan Mbape. On je odmoran, nije igrao u sredu kada je PSŽ pobedio u Bordou sa 1:0 golom Španca Pabla Sarabije. Brznonogi napadač je propustio meč zbog kartona.

21.00: (10,0) Brest (6,50) PSŽ (1,25)

Argentinski stručnjak sigurno neće moći da računa na povređene Nejmara, Anhela di Mariju i Huana Bernata. Rafinja je pod znakom pitanje. Italijani Marko Verati i Alesandro Lorenci priključili su se ekipi posle povreda i videćemo da li će Poketino da ih odmah ubaci u vatru ili što je verovatnije da ih sačuva za mečeve u Ligi šampiona i Ligi 1.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE PSŽ DA OSVOJI LIGU ŠAMPIONA JE 6,00.

Brest je solidan ove sezone, na 13. mestu je elitnog takmičenja. Pre četiri dana je pao Dižon sa 3:1 na stadionu Fransis l’ Ble. Parižani nikada u istoriji nisu poraženi od Bresta. Imaju sedam vezanih pobeda protiv današnjeg rivala.

18.45: (1,37) Lion (4,80) Sošo (8,50)

Od ostalih favorita za osvajanje ovog takmičenja, Lil na svom terenu dočekuje Sošo (18.45) koji tavori u drugoj ligi. I trener Rudi Garsija verovatno neće sve snage da pošalje na teren već će da sačuva neke od zvezda tima kao što su Memfis Depaj i Toko Ekambi.


tagovi

Pari Sen ŽermenLionKup Francuske

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara