Stadion u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu (©AFP)
Stadion u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu (©AFP)

Osijek u Zagrebu čuva pol-poziciju

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.03.22. | 10:21

Hrvatska: Tim Nenada Bjelice danas (18.00) gostuje Lokomotivi u Kranjčevićevoj ulici u prvom meču 26. kola

Osijek je prošle godine pretio Dinamu, ali je morao da se zadovolji s drugim mestom u HNL-u. Ove sezone tim Nenada Bjelice se ne šali, napada istorijsku krunu. Pobedom protiv Modrih prošle nedelje (1:0), ekipa iz Slavonije je preuzela prvo mesto od Zagrepčana, a u igri za titulu su i Rijeka i pojačani Hajduk.

Ako želi da ostane na čelu elitne lige Hrvatske, Osiječani moraju da pobede danas (18.00) Lokomotivu u Kranjčevićevoj ulici, u prvom meču 26. kola. Iskusni stručnjak ulogu favorita prepušta Zagrepčanina i Splićanima.

Izabrane vesti

"Dinamo i Hajduk su najveći favoriti za naslov prvaka, a mi i Rijeka pokazujemo da možemo biti konkurentni”, najavio je trener Osijeka, prenosi portal Germanijak.

Lokomotiva je u dobroj formi. Posle remija s Istrom uzela je bod u Maksimiru protiv Dinama i sva tri protiv Gorice. Protiv Osijeka su u ovoj sezoni izborili remi u Zagrebu (1:1), dok su u Osijeku poraženi (1:3).

18.00: (3,35) Lokomotiva Z. (3,20) Osijek (2,25)

Gosti su u Zagreb stigli bez Slavka Bralića koji je suspendovan zbog kartona, dok su povređeni Nejašmić, Bartolec i Erceg. Trener Lokomotive Silvijo Čabraja ne može da računa na Enisa Cokaja, De Hasa i Osmankovića. Dodatni motiv će imati Kulenović i Nevistić, pozajmljeni igrači Dinama koji će protiv Osijeka tražiti povratnu kartu za Maksimir. Kvota u Mozzartu na tip 0-2 u Zagrebu je 1,72.

Svestan je Bjelica da su najteže utakmice posle derbija.

"Protiv Dinama je i emotivno i fizičko pražnjenje bilo na visokom nivou pa nismo preterano opterećivali s taktičkim treninzima već je naglasak bio na oporavku. Osim Bralića koji ima kartone, odnosno povređenih Nejašmića, Ercega i Bartoleca, svi ostali su na raspolaganju, imamo 25 igrača i tri golmana koji su spremni za ovu utakmicu. Nadam se da ću odabrati pravih 11 i pravih 20 koji će konkurisati za tim. Videli smo na poslednjim utakmicama koliko je širina klupe važna i šta igrači s klupe mogu da nam donesu. Priželjkujem još jednu kvalitetnu utakmicu i naravno da se nadam novoj pobedi“, istakao je Bjelica.

Prvo mesto ništa ne menja. Put do titule je dug.

"Tabela ništa ne menja, fokusirani smo na iduću utakmicu, svesni da je još dalek put pred nama. Moramo pobeđivati, a znamo da će rivali da budu motivisaniji. Ipak, ova borba četiri tima je dobrodošla, pritisak na Osijek više nije toliki kakav je bio prošle sezone kada smo bili jedini Dinamov konkurent u trci za titulu. Mi gledamo sebe, prvu iduću utakmicu u kojoj želimo pokazati isto lice kao na prethodnim utakmicama i osvojiti tri boda protiv tima koji je neopterećen, kvalitetan, mlad, dobro vođen i s puno dobrih individualaca. Lokomotiva je već iznenadila sve četiri tima iz vrha, znamo da nas čeka težak zadatak, ali spremni smo“, zaključio je trener Osijeka.

HRVATSKA 1 – 26. KOLO

Petak

18.00: (3,35) Lokomotiva Z. (3,20) Osijek (2,25)

Subota

15.00: (1,17) Dinamo Z. (7,50) Šibenik (16,0)

17.05: (1,58) Rijeka (4,00) Slaven (6,00)

Nedelja

15.00: (1,37) Gorica (4,80) Hrvatski Dragovoljac (8,50)

17.05: (6,75) Istra (4,20) Hajduka (1,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

OsijekHrvatskaHrvatska 1HNLLokomotiva Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara