Oskar Kardozo (©AFP)
Oskar Kardozo (©AFP)

Oskar Kardozo i Libertad moraju na pobedu, šampion ispucao sve kredite

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 23:15

Paragvajska Klausura: Aboridžini pobedom mogu da učvrste prvu poziciju i praktično otpišu aktuelnog vladara iz bitke za tron

Nemaju klubovi u južnoameričkim državama konktinuitet dobrih rezultata i to je ono što izjeda njihove pristalice. Ali, ako pitate neutralne posmatrače upravo je to ono što čini fudbal posebnim na Zelenom kontinentu. To mu daje posebnu notu.

Libertad je u paragvajskoj Aperturi počistio konkurenciju. Nije uspeo da mu isparira ni Olimpija. Morao je ljuti rival da se zadovolji drugom pozicijom, kao i Sero Portenjo, koji uvek slovi kao jedan od pretendenata na tron. Koji mesec kasnije i sve se okrenulo naopačke.

Izabrane vesti

Ne da se Libertad i Olimpija ne bore za prvu poziciju, nego su na samom dnu posle pet rundu u Klausuri. Olimpija Rokea Santa Kruza je „fenjeraš“, dok Libertad nešto bolje stoji. Zazima osmo mesto i ima svega četiri osvojena boda. Dakle, šampion je bez trijumfa u Aperturi. Doživeo je sunovrat i sada mora da se vadi protiv lidera – Gvaranija (01.30).

Lako se okrene situacija u Paragvaju. Prelako. Sve pada u vodu po završetku sezone. Kreće se ispočetka, bukvalno. Niko ne uspeva da uspostavi kontinuitet dobrih igara i rezultata, pa tako klubovi koji su bili u donjem domu za tili čas mogu biti „kolovođe“.

Oskar Kardozo i drugovi sada su na začelju, miljama su udaljeni od prvog mesta, ali nije crno-belima strano da kada uhvate ritam uđu u seriju pobeda. Sa njima se nikada ne zna. Treba pronaći inicijalnu kapislu. Možda im se sve otvori baš protiv Gvaranija. A, u njihovim međusobnim duelima zabava je zagarantovana.

Prethodnih šest puta kada su delili megdan padali su golovi sa obe strane, a naročito primamljiv meč bio je onaj poslednji. Libertad je zgromio Gvarani – 6:1. Čovek koji je najviše zadavao glavobolje odbrani Gvaranija bio je Oskar Kardozo. Kapiten Libertada je postigao prva dva gola na meču, pokrenuo je mašinu, a njegovi saigrači su dotukli Aboridžine.

PARAGVAJ 1 - 6. KOLO

Utorak

01.30: (2.95) Gvarani (3.15) Libertad (2.35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaParagvajParagvaj 1LibertadOskar KardozoGuaraniKlub Guarani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara