Oskar Kardozo (©AFP)
Oskar Kardozo (©AFP)

Oskar Kardozo – klasa je večna (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 03:03

Veteran postigao lep gol za Libertad u gradskom derbiju Asunsiona protiv Guaranija, u odloženom meču sedmog kola paragvajske Aperture, ali je Argentinac Keko u finišu doneo bod žuto-crnima

Sećate li se Oskara Kardoza? Bio je fantastičan u dresu Benfike. Tresao je mreže kao od šale u šampionatu Portugalije, dva puta osvojio Primeiru, dva puta igrao finale Lige Evrope. Kasnije ga je put vodio u Trabzon i Olimpijakos gde je bio samo bleda senka fudbalera kao kad je nosio dres lisabonskih Orlova. U smiraj karijere vratio se u otadžbinu. Brani boje Libertada već četvrtu godinu.

Njegovim golom u 18. minutu, crno-beli su poveli u gradskom derbiju Asunsiona protiv Guaranija, u odloženom meču sedmog kola paragvajske Aperture, ali je u finišu susreta, Argentinac Keko doneo bod žuto-crnima – 1:1.

Izabrane vesti

Kardozo je stigao do četvrtog pogotka u ovom šampionatu. Posle slobodnog udarca sa oko 18 metara, Rodrigo Bogarin mu je samo malo skrenuo loptu, prevario je živi zid, a onda je sevnula levica nekadašnjeg reprezentativca Paragvaja za vodeći gol Libertada. Iako je ušao u 38. godinu života, nabacio koji kilogram, klasa je večna. I u poznim igračkim godinama trese mreže u Paragvaju.

Lider Aperture nije uspeo da sačuva sva tri boda. Guarani je preko Keka izjednačio pet minuta pre kraja. Posle kornera i velike gužve u šesnaestercu domaćina, Gaučos se najbolje snašao i iz drugog pokušaja zatresao mrežu domaćina i doneo bod svom timu u derbiju Asunsiona.

Vicešampion ove južnoameričke zemlje igra veoma loše ove sezone. Imao je pre ovog meča tri vezana poraza, ali sada je prekinuo taj crni niz. Gurani je pre desetak dana ostao i bez plasmana u Kopa Libertadores jer je u kvalifikacijama za najjače takmičenje na tlu Južne Amerike glatko poražen od Atletiko Nasionala iz Medeljina. Za Guarani igra Raul Bobadilja, nekadašnji napadač nemačkog Augzburga koji nije ostao u dobrom sećanju navijačima Partizana (gol za 3:1 u Humskoj kada su crno-beli ostali bez viđenog evropskog proleća pre nešto više od pet godina).

I pored izgubljena dva boda, Libertad je ostao na čelu Aperture, sa tri boda više od gradskog rivala Olimpije, šampiona Klausure prošle godine. Crno-belima je ovo prvi remi u sezoni, a posle tri pobede na svom stadionu Nikolas Leoz sada su prvi put u šampionatu ostali bez celog plena.

-----------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-----------

PARAGVAJ, APERTURA – ODLOŽENI MEČ 7. KOLA

Ponedeljak

Libertad – Guarani 1:1 (1:0)

/Kardozo 18 - Keko 85/



tagovi

Oskar KardozoParagvaj 1ParagvajGuaraniLibertad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara