Fudbaleri Gojasa (©Reuters)
Fudbaleri Gojasa (©Reuters)

Oslabljeni Gojas udara na četvrtoligaša iz Rija

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 23:05

Kup Brazila: Boavista dočekuje ekipu iz Gojanije koja je protekle sezone napustila elitni rang. Gosti bez povređenih Žefersona i Lukasa Emanuela

Kup Brazila za prethodnu sezonu završen je u nedelju uveče trijumfom Palmeirasa koji je u dvomeču finala bio bolji od Gremija ukupnim rezultatom 3:0 (1:0 u Porto Alegreu i 2:0 u Sao Paulu u revanšu) i tako stigao do trećeg pehara u sezoni posle titula u prvenstvu Paulista i Kopa Libertadores. Nema pauze u zemlji fudbala. Uporedo sa lokalnim šampionatima, kreću nova uzbuđenja u najmasovnijem takmičenju mečevima prve runde.

Fudbaleri Gojas noćas (01.30) putuju u Rio de Žaneiro, u deo grada pod imenom Sakuaremi, gde će igrati protiv Boviste u 1/64 Kupa Brazila. Domaćin se takmiči u četvrtom rangu brazilskog fudbala. Trenutno bije bitke u šampionatu Karioka gde je sakupio četiri boda u prva dva kola.

Izabrane vesti

Iza Gojasa je loše sezona koja je rezultirala ispadanjem iz elitne Serije A. Pokušaće tim iz Gojanija ove godine da se vrati u najbolje društvo. Prošle sezone su bili 18. u najboljoj ligi Brazila i pridružili se Vasko da Gami, Botafogu i Koritibi u drugoligaškoj konkurenciji.

Gojas je novu sezonu u lokalnom šampionatu Gojano počeo sa dva minimalna trijumfa protiv Gojanezije i Vila Nove. Za meč u Riju, Gojas neće moći da računa na levog beka Žefersona. On se povredio prethodnog vikenda u meču sa Vila Novom. Jedini gol na tom meču delo je mladog veziste Migela Figueire. Na toj utakmici teško se povredio i napadač Lukas Emanuel i njega očekuje operacija kolena.

01.30: (3,70) Boavista RJ (3,10) Gojas (2,05)

Trener Avgusto Sezar za meč protiv Boaviste izvešće sledeći sastav: Marsel Ranhel, David Duarte, Fabio Sančez, Heron, Breno, Medison, Enrike Lordelo, Migel Figueira, Gustavinjo, Andio i Vinisijus Lopes.

Boavista osim lokalnog šampionata Karioka u protekloj sezoni je igrala Seriju D, odnosno četvrti rang takmičenja. Dokopala se baraža za ulazak u viši rang pre dve godine, ali nije uspela. Klub je ranije bio poznat kao Bareira, a osnovan je 14. oktobra 1961. godine. Grupa lokalnih privrednika je preuzela rukovođenje nad klubom u martu 2004. godine i tada je promenjeno ime u Boavistu. Klub je dobio novi grb, ali su ostale boje - zelena i bela.

Zanimljive su propozicije u ovom takmičenju. U slučaju da posle 90 minuta bude nerešeno u dalju rundu će Gojas jer igra u višem rangu takmičenja. Osim takmičarskog motiva pobednik ovog meča i učesnik naredne runde takmičenja u Kupu Brazila inkasiraće oko 675.000 reala, što je oko 100.000 evra.

KUP BRAZIL – 1/64 (JEDAN MEČ)

Četvrtak

Real Brazilja - Amerika RN u toku

Uberlandija – Luverdense u toku

San Ralmundo – Kruzeiro u toku

Petak

01.30: (3,70) Boavista RJ (3,10) Gojas (2,05)

***kvote su podložne promenama


tagovi

BrazilKup BrazilaFK GojasGojas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara