Ovo se još nije desilo: Španci bez ijednog Realovog igrača na Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.05.21. | 14:04

Kapiten Reala definitivno otpao zbog povrede

Odigrao je svih 90 minuta Serhio Ramos u revanšu polufinala Lige šampiona sa Čelsijem, sedeo potom i na klupi u poslednjem kolu Primere protiv Viljareala, ali neće kapiten Real Madrida, ipak, igrati za Španiju na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Ne samo on, već niti jedan jedini fudbaler Kraljevskog kluba!

Izabrane vesti

14. JUN, 21.00: (1,45) ŠPANIJA (4,30) ŠVEDSKA (7,75)

Po prvi put u istoriji Španci putuju na neki veliki turnir bez članova Real Madrida. Samo jednom je bilo blizu toga, kada su 1950. na Svetskom prvenstvu u Brazilu iz Reala imali jedino vezistu Luisa Molovnija.

Prvi koji je odlučio da nacionalni tim povede na takmičenje bez predstavnika najtrofejnijeg španskog kluba je Luis Enrike. Nije mu sigurno prijatno...

"Želeo bih da pošaljem poruku Serhiju Ramosu, našem kapitenu, koji nije na spisku jer od januara nije u takmičarskoj formi, niti je trenirao sa timom. Razgovarali smo sinoć telefonom, bilo je teško, ali tako je najbolje za tim. Razgovor će ostati privatna stvar, neću nikome pričati o tome. Nije mi bilo lako da mu saopštim nešto što nije pozitivno za njega, ali morao sam u dogovoru sa svojim stručnim štabom da donesem odluku koja je najbolja za ekipu", istakao je Enrike.

Umesto 35-godišnjeg štopera sa 180 nastupa za Španniju, s kojom je jednom bio svetski, a dvaput evropski prvak, pozvan je 26-godišnji Emerik Laport iz Mančester sitija, igrač koji je prošao kroz sve mlađe selekcije Francuske, ali je ponikao u Atletik Bilbau, za koji je i nastupao do 2018, pa je u maju ove godine ipak rešio da uzme špansko državljanstvo, iako je ranije odbacivao takvu mogućnost.

Interesantno je da se na Enrikeovom spisku nalazi 24 imena, bez obzira što je UEFA zbog naporne sezone i problema s virusom korona dozvolila selektorima da na Evropsko prvenstvo vode 26 igrača.

Španija će biti domaćin Grupe E u Sevilji, u kojoj su još Švedska, Slovačka i Poljska.

Na spisku su:

golmani: David de Hea (Mančester junajted), Robert Sančez (Brajton), Unai Simon (Atletik Bilbao),

odbrana: Đordi Alba (Barselona), Cezar Aspilikueta (Čelsi), Erik Garsija (Mančester siti), Hose Gaja (Valensija), Emerik Laport (Mančester siti), Dijego Ljorente (Lids), Pau Tores (Viljareal),

sredina: Tijago Alkantara (Liverpul), Serhio Buskets (Barselona), Fabijan Ruiz (Napoli), Koke (Atletiko Madrid), Markos Ljorente (Atletiko Madrid), Dani Olmo (RB Lajpcig), Pedri (Barselona), Rodri (Mančester siti),

napad: Alvaro Morata (Juventus), Đerard Moreno (Viljareal), Iker Ojarzabal (Real Sosijedad), Pablo Sarabija (PSŽ), Feran Tores (Mančester siti), Adama Traore (Vulverhempton).


tagovi

Serhio RamosLuis Enrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara