(©Reuters)
(©Reuters)

Pamti Fortuna Miloša Pantovića i Bohumovu petardu

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.03.21. | 09:57

U Cvajti na pomolu nova smena na vrhu

Standardna gužva u vrhu Cvajte za popunu mesta u Bundesligi. Drugačije ne može. Niko ne uspeva da se odlepi i lakše diše, a poslednji meč 26. kola donosi još jedan derbi iz vrha. Fortuni na noge stiže Bohum (20.30), tim koji je ponizio sastav Uvea Ruslera u prvom delu sezone.

U Fortuni misle samo na jedno – revanš. A uspe li tim iz Diseldorfa da na Merkur areni delimično uzvrati Bohumu i osvoji tri boda, uhvatiće priključak za vodećima i ponovo biti u trci za Bundesligu. Mart je za Bohum mesec derbija. Četa Tomasa Rajsa već je odigrala dva u tekućem mesecu, a onaj prošlonedeljni protiv Hamburgera neće pamtiti po lepom, za razliku od duela sa Grojterom.

Izabrane vesti

Hamburger je pobedom nad Bohumom zaseo na čelo tabele. Nebrojano puta su se do sada timovi smenjivali na samom vrhu, a nova promena bi mogla da usledi koliko večeras ako Bohum i drugi put u sezoni savlada Fortunu.

20.30: (2,60) Fortuna Diseldorf (3,30) Bohum (2,70)

Miloš Pantović je zacementirao u startnoj postavi ove sezone, dok Erhan Mašović ima ulogu rezerviste i nije se nakupio minuta u Bohumu. Simon Zoler predvodiće i večeras napad Bohuma. Dani Blum, prvi izbor na levom krilu, dobio je crveni karton u porazu od Hamburgera, a jedan od kandidata da uskoči na njegovo mesto je Tarsis Bonga, koji je stigao iz treće lige.

"Moguće je da će u budućnosti dobiti više vremena za igru. Trenutno ostali momci dobro rade, pa će biti teško. Ne smemo zaboraviti da je on mladi igrač koji dolazi iz treće lige. Napreduje i uveren sam da će se njegov pozitivan razvoj nastaviti", rekao je trener Bohuma Tomas Rajs.

Bohum je protiv Fortune ostvario najubedljiviju pobedu u sezoni – 5:0.

“Nije to igračima potpuno nestalo iz glave. Ali nećemo zbog toga igrati lako ili opušteno. Ovo je veoma važna utakmica za nas, radujemo se igri i fokusiramo se na pobedu”.

Gostovanje Fortuni spada među teža u Cvajti. Ne vraćaju se timovi iz Diseldorfa često sa celim plenom.

“Mislim da se možete složiti da svaka utakmica u trci za promociju ima velike bodove. Nema izuzetka. Radi se o promociji i nakon svake utakmice to se može promeniti. Uvek je uzbudljivo, posebno kod nas. Svaka utakmica nam je važna i na svakoj moramo biti sjajni”, zaključio je Tomas Rajs.

Peter Žulj najbolji je strelac Bohuma sa 12 pogodaka, a u pobedi od 5:0 bio je dvotruki strelac. U stopu ga prati Simon Zoler sa 11, a prvi meč sa Fortunom ostao je Milošu Pantoviću u lepom sećanju. Ušao je u završnici meča u igru i golom u 92. minutu postavio konačan rezultat. Najveća pretnja po Bohum biće Rouven Henings i Kenan Karaman.

CVAJTA - 26. KOLO

Petak

Paderborn - Karlsrue 2:2 (0:1)

/Srbeni 53, Fihrih 69 - Hofman 2, Gej 90+2/

Subota

Braunšvajg - Darmštat 1:1 (1:1)

/Prošvic 17 - Palson 13/

Aue - Sandhauzen 2:0 (0:0)

/Kruger 54, Testret 69/

Hamburger - Hajdenhajm 2:0

/Lajbold 15, 50/

Nedelja

Grojter - Nirnberg 2:2 (1:0)

/Nilsen 8, Abijama 90+3 - Valentini 57, Šuranov 76/

Osnabrik - Sankt Pauli 1:2 (0:0)

/Hajder 79 - Burgštaler 51pen, Marsmuh 65/

Vircburger - Regenzburg 1:1 (1:0)

/Mansi 22 - Albers 75/

Ponedeljak

20.30: (2,60) Fortuna Diseldorf (3,30) Bohum (2,70)

Odloženo

Holštajn Kil - Hanover

*** kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaBohumFortuna Diseldorf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara