Timo Verner (©Reuters)
Timo Verner (©Reuters)

Panceri ne štede Izrael, Martinez pravi audiciju u Dablinu, Španci nepogrešivi sa Albanijom

Vreme čitanja: 5min | sub. 26.03.22. | 14:30

Tri interesantna prijateljska okršaja

Posao oko plasmana na Mundijal je obavljen što se tiče Nemačke, Belgije i Španije. Ove selekcije mogu u miru da se pripremaju za globalnu smotru u Kataru, kao i za predstojeću Ligu nacija. U sklopu toga večeras će Panceri da sparinguju sa Izraelom, Crveni đavoli gostuju Republici Irskoj, dok Crvena furija dočekuje Albaniju.

Nemačka će se nadmetati da ostvari osam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima. Domaći tim je pobedio Jermeniju sa 4:1 u poslednjem meču u novembru, dok je Izrael zabeležio trijumf od 3:2 nad Farskim Ostrvima u protekloj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022.

Izabrane vesti

Die Mannschaft je osvojio Mundijal 2014, ali je eliminisan u grupnoj fazi takmičenja 2018. i ispao je u osmini finala Eura 2020, tako da je iza reprezentacije Nemačke nekoliko razočaravajućih godina s obzirom na talenat.

20.45: (1,10) Nemačka (10,0) Izrael (19,0)

Tim Hansija Flika će se boriti protiv Izraela i Holandije u dva martovska prijateljska meča pre nego što će skrenuti pažnju na UEFA Ligu nacija, kada počinje kampanja protiv Italije 4. juna.

Nemačka se nije susrela sa Izraelom ni u jednom takmičenju od prijateljske utakmice u maju 2012. godine, kada su se Mario Gomez i Andre Širle upisali u strelce u pobedi domaćih u Salcburgu od 2:0. Izrael je, u međuvremenu, završio svoju kvalifikacionu kampanju za Svetsko prvenstvo 2022. sa respektabilnih 16 bodova u Grupi F. Plavo-beli su, međutim, bili treći, iza Danske i Škotske, tako da neće biti na Mundijalu kasnije ove godine, što i nije preveliko iznenađenje.

Zaista, Izrael se nije takmičio na najvećoj smotri od 1970. godine, a fokus će uskoro biti na UEFA Ligi nacija. Ekipa Gadija Brumera je u poslednjoj prijateljskoj utakmici sredinom prošle godine pretrpela poraz od Portugalije 4:0, ali je u dva od prethodna tri netakmičarska meča pobedila Gvatemalu i Crnu Goru.

Nemačka će ostati bez usluga Serža Gnabrija, koji je zbog bolesti bio primoran da se povuče iz tima, a u selekciju je pozvan Julijan Brant. Niko Šloterbek i Anton Štah će se nadati da će zaraditi prve međunarodne utakmice.

Što se tiče Izraela, Munas Dabur je vodeći strelac u timu sa 13 golova, a očekuje se da će 29-godišnjak nastupiti u poslednjoj trećini pored Manora Solomona i Bibrasa Natha.

18.00: (4,00) Republika Irska (3,30) Belgija (2,00)

Republika Irska će nastojati da produži svoju formu bez poraza na sedam mečeva kada dočeka Belgije u prijateljskoj utakmici u Dablinu. Domaći tim je poslednji put igrao protiv Luksemburga u novembru, zabeleživši pobedu od 3:0 u finalnoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, dok je Belgija remizirala 1:1 sa Velsom.

Momci u Zelenom je pobedila u dve i remizirala u tri od poslednjih pet kvalifikacionih mečeva za Svetsko prvenstvo, ali im to nije bilo dovoljno da završe u prva dva, sa rekordom od devet bodova iz osam utakmica koji su ostali treći, tako da ekipa Stivena Kenija neće biti prisutna na ovogodišnjem takmičenju.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Momci u zelenom zapravo nisu uspeli da se kvalifikuju za svako od poslednjih pet Svetskih prvenstava, dok takođe nisu bili prisutni na Euru 2020, a poslednje učešće na velikom turniru je bilo na evropskoj smotri 2016. Republika Irska će u ovo takmičenje doneti seriju od šest mečeva bez poraza, dok su izgubili samo jedan od poslednjih 10 međunarodnih mečeva, tako da ima razloga za pozitivno razmišljanje.

Tim Stivena Kenija će se ovog meseca boriti protiv Belgije i Litvanije u dve prijateljske utakmice pre nego što će se početkom juna vratiti takmičarskoj akciji u UEFA Ligi nacija protiv Ukrajine. Dodajmo i da Irci nisu primili gol na četiri prethodna meča, još otkako ih je matirao Sergej Milinković Savić u meču koji je završen 1:1.

Irska, koja je pobedila Luksemburg sa 3:0 u minulom sudaru u novembru, zapravo nije savladala Belgiju još od prijateljske utakmice u maju 1966. i izgubila je sa 3:0 od Đavola na Euru 2016.

Belgija se, međutim, kvalifikovala za Mundijal, sakupivši 20 bodova iz osam mečeva i završila na vrhu Grupe E. Tim Roberta Martineza je pobedio samo u jednom od poslednja četiri meča, izgubivši dva puta od Francuske i Italije u UEFA Ligi nacija još u oktobru, dok će u ovu utakmicu ući posle remija 1:1.

Belgija će se sastati sa Irskom i Burkinom Faso u dva prijateljska duela ovog meseca, a onda sledi kampanja u Ligi nacija protiv Holandije početkom juna. Crveni đavoli će, ujedno, gledati napred ka Svetskom prvenstvu, i od njih se očekuje da ostave ozbiljan trag u takmičenju, pošto su završili na trećem mestu na turniru 2018. godine.

Republika Irska će ostati bez Lenihana, koji je bio primoran da se povuče iz tima zbog povrede, dok su zapaženi odsutni u liku Džejmija Mekgrata i Adama Ajda.

Što se tiče Belgije, Martinez je odlučio da iz sastava izostavi igrače poput Tiba Kurtoe, Kevina De Brujnea, Janika Karaska, Edena Azara, Drisa Mertensa i Romelua Lukakua kako bi pružio priliku drugim igračima koji žele da učestvuju na Svetskom prvenstvu.

19.45: (1,15) Španija (7,75) Albanija (18,0)

Španija će se nadmetati da ostvari tri pobede zaredom u svim takmičenjima kada u večeras izazove Albaniju u međunarodnoj prijateljskoj utakmici. La Roha je pobedila Švedsku sa 1:0 u prethodnom meču u novembru, dok je Albanija savladala Andoru minimalcem u finalnoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022.

Furija je udobno obezbedila svoje mesto na Mundijalu tako što je završila na vrhu Grupe B, sakupivši 19 bodova iz osam mečeva. Tim Luisa Enrikea je u oktobru u finalu UEFA Lige nacija pretrpeo poraz od Francuske sa 2:1, ali je pobedio u poslednja četiri kvalifikaciona meča za Svetsko prvenstvo.

Albanija se, međutim, neće takmičiti na smotri najboljih pošto je završila na trećem mestu u Grupi I sa 18 bodova iz 10 mečeva. Crveno-crni se nikada nisu plasirali na završni svetski turnir, ali su se takmičili na Euru 2016.

Albanci su izgubili svaki od poslednjih sedam mečeva od Španije, uključujući poraz od 3:0 u poslednjem susretu 2017. godine, dok protiv La Rohe nisu ni postigli gol od poraza od 5:1 u septembru 1993. godine.

Selektor Španije Enrike je izostavio Davida de Heu iz tima uprkos impresivnoj formi golmana Mančester Junajted ove sezone, a David Raja iz Brentforda će se nadati da će debitovati. Očekuje se da će Enrike poslati relativno iskusnih 11 na teren, ali će Feran Tores, Pablo Sarabija i Dani Olmo verovatno početi kao tri ofanzivca.

Što se tiče Albanije, Enea Mihaj je prinuđen da se povuče iz tima zbog pozitivnog testa na Covid-19, dok Nedim Bajrami takođe nije u konkurenciji zbog povrede.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Subota

15.00: (1,60) Hrvatska (3,70) Slovenija (6,25)

17.00: (2,20) Finska (3,05) Island (3,70)

17.00: (6,25) Indija (4,00) Belorusija (1,55)

18.00: (4,00) Republika Irska (3,30) Belgija (2,00)

18.00: (1,75) Engleska (3,50) Švajcarska (5,10)

18.30: (2,00) Katar (3,40) Bugarska (3,90)

19.45: (1,15) Španija (7,75) Albanija (18,0)

20.00: (2,40) Mauritanija (3,10) Mozambik (3,20)

20.45: (1,10) Nemačka (10,0) Izrael (19,0)

20.45: (1,92) Holandija (3,45) Danska (4,10)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Prijateljske utakmiceFudbalska reprezentacija Nemačkereprezentacija IzraelaFudbalska reprezentacija Belgijereprezentacija Republike IrskeFudbalska reprezentacija Španijefudbalska reprezentacija Albanije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara