Pari Sen Žermenov poslednji veliki udarac... Ili možda ipak nije poslednji?

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.08.21. | 19:38

Al Kelaifi se samo zagonetno smeška...

Pola tima kupio je Pari Sen Žermen ovog leta, ako računamo otkup ugovora Danila Pereire. I svaki od tih igrača biće, vrlo verovatno, standardan - Donaruma, Hakimi, Vajnaldum, Ramos, Mesi. Međutim lako bi moglo da se dogodi da to ne bude sve od "ulaznih" aktivnosti pariskog kluba. Zavisiće to u dobroj meri od odlazaka na kojima poslednjih dana sportski direktor Leonardo intenzivno radi, ali reči oduševljenog Nasera Al Kelaifija nakon što je zagrlio Lea Mesija na promociji ("još nismo završili, možda ovo ne bude poslednja kupovina ovog leta") dale su povod uglednom L'Ekipu da razradi priču o "poslednjem velikom udarcu" moćnog šeika.

Želja sportskog sektora PSŽ-a je da se sredina terena pojača jednim kreativnijim fudbalerom, a od ranije je poznato da su u kombinaciji dva imena - Pol Pogba i Eduardo Kamavinga.

Izabrane vesti

"Pari Sen Žermen pomno prati situaciju oko Pogbe i Kamavinge", stoji u tekstu francuskog lista. "Što se tiče veziste Mančester Junajteda Leonardo ne želi da srlja jer bi ovaj vrlo lako mogao da stigne bez obeštećenja narednog leta, čime bi bila ušteđena velika svota novca namenjena za obeštećenje. A kako sve ukazuje na to da Pogba neće produžiti ugovor sa Englezima, ovakav epilog iz nedelje u nedelju postaje sve realniji. U oba slučaja PSŽ prethodno mora da napravi mesta u budžetu".

Podsetimo, koliko juče baš sa Ostrva stigle su informacije (pouzdani Independent) da u Parizu uveliko pripremaju teren za iduće leto, te da će u decembru (kada mu preostane samo šest meseci saradnje sa Junajtedom), ponuditi Pogbi predugovor i nacrt ugovora na uvid po kom bi nedeljno zarađivao čak 600.000 evra.

Što se tiče Kamavinge situacija je nešto drukčija. I on ima manje od 12 meseci ugovora sa Renom, takođe je daleko od produžetka saradnje, međutim klub želi da ga proda pvog leta kako bi makar nešto zaradio na njemu. Ovo znači da bi PSŽ mogao da ima konkurenciju. Navodno, u Renu su svesni da ni u ludilu ne mogu da potražuju 100.000.000, kao prošle i pretprošle godine, pa se nagađa da bi onaj što izdvoji tri puta manju cifru mogao da započne pregovore o ličnim uslovima sa mladim asom.

Leonardo se i dalje lomi: s Kamavingom dobija igrača za duži period (i to nije mala stvar), ali njegov trenutni nivo kvaliteta, ili bolje reći spremnost da odgovori potrebama PSŽ-a (rezultat odmah, bez izgovora), pod znakom su pitanja, pošto ga nismo gledali na velikoj sceni, pod pritiskom koji podrazumeva klub najviših ambicija; s Pogbom bi u Parizu u svakom trenutku znali na čemu su (i kada su loše i dobre stvari u pitanju), u najboljim je godinama i željan evropskih trofeja, što klub i njega čini apsolutno kompatibilnim.

Ovako otprilike L'Ekip piše o tom "poslednjem velikom udarcu" Pari Sen Žermena. A da li bi zaista bio poslednji? Da li bi to bila poslednja kockica novog galaktičkog tima? Nemojte biti sigurni u to. Insajderi sa Parka prinčeva danima već kroz zube cede jedno ime kao Leonardovu tihu patnju. U pitanju je Teo Ernandez, naravno. Nije prvi put da se dovodi u vezu sa Parižanima, doduše u poslednje vreme sve ređe. Jer kako se može pročitati u italijanskim medijima Milan užurbano radi na tome da mu poveća platu posredstvom novog ugovora, plašeći se baš napada iz Grada svetlosti.

Teo se ne oglašava. Za sada. Želja da zaigra u Ligi šampiona mu je ispunjena, tako da "miruje", no ako Rosoneri ne ponove uspeh iz prošle sezone... Realnije deluje da PSŽ po Ernandeza krene od Nove godine, ali ko sme više da govori o realnosti kada je ovaj klub u pitanju?

A onda zamislite samo tih 11. Hoćemo da posložimo, svako za sebe...

I naposletku uobičajena pitaja: Kako? A finansijski fer-plej? Zašto UEFA ćuti? Kako oni mogu, a ovi ne mogu?

Detaljno smo pisali o tome juče. Pa koga zaista zanima neka čita OVDE.


tagovi

Pol PogbaEduardo Kamavingaletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara