PARTIZAN - TIM ZA FLORU: Pantić se vraća u sredinu, prvi start Šćekića posle mesec dana

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.11.21. | 18:34

Miljković desni bek, korekcija u odbrani usled izostanka Vujačića, Jojić odmara...

Partizan kao na turneji. Donedavno je umeo da spoji četiri prvenstvena meča u Humskoj, onda ga u narednom periodu čekaju tri gostovanja. Najpre u Talinu (četvrtak, 16.30), u nedelju na krovu „Tržnog centra Stadion“ (prvenstveni duel sa Voždovcem), a naredne srede u Nišu (susret osmine finala Kupa Srbije sa Dubočicom). I mada su navijači zagledani najpre u evropski duel, vredan proboja u eliminacionu fazu Lige Konferencije, pogled ljudi u stručnom štabu seže dalje, pa se u skladu s tim formira i tim za duel sa Florom.

Kako sad stvari stoje, biće nekoliko promena u odnosu na derbi sa Vojvodinom koji su crno-beli lako rešili u svoju korist. Najviše u veznom redu. Prva se tiče promocije Aleksandra Šćekića u startera. Prvi put posle mesec dana (okršaj sa Gentom u Humskoj) biće reprezentativac Crne Gore od prvog minuta u timu. U međuvremenu je bio rovit, međutim, kako se vratio na teren u završnici superligaškog derbija stekao je uslov da počne sledeći meč i to će se desiti na stadionu Lilekula. I to će Šćekić dejstvovati u tandemu sa Sašom Zdjelarom, a njih dvojica su u poslednje tri godine formirali čvrsto partnerstvo i više puta se pokazalo kako jedan drugom prijaju.

Izabrane vesti

Posledica ovakve odluke je selidba Miloša Jojića na klupu. Iako je bio sjajan u meču sa Lalama (gol i dve asistencije), centralni vezista će odmoriti, jer je procena Partizanove struke da je upravo on izložen ogromnom naporu na sredini terena i da mu je predah neophodan. Prevashodno kako bi svež dočekao izuzetno bitan prvenstveni meč sa Voždovcem.

Zdjelar i Šćekić će biti osigurači ispred manevra i zbog nešto lošijeg stanja terena u Talinu, koji ne odgovara Jojiću, u tom detalju krije se deo odgovora na pitanje zašto je Aleksandar Lutovac ozbiljan kandidat za mesto u prvih 11. Pogotovo ako se zna da Lazar Marković još nije zalečio povredu trbušnog zida. Status Lutovca usko je skopčan sa stanjem kolena Nemanje Jovića. Ukoliko aktuelni mladi reprezentativac može da izdrži napor on će početi, a bivši se preseliti na klupu. U suprotnom, Lutovac će na teren od prvog minuta.

Poslednja korekcija u vezni tiče se pozicije Danila Pantića. Na nekim prethodnim mečevima dejstvovao je po krilu, ali kako Bibars Natho neće igrati fudbal dva meseca, a Miloš Jojić će predahunuti, povratnik iz Čukaričkog će biti ofanzivni vezni, odmah iza Rikarda Gomeša, dok će preostalo mesto u ofanzivi popuniti Kvinsi Menig.

Što se odbrane tiče, ispred golmana Aleksandra Popovića, za ovaj meč Aleksandar Miljković je u prednosti u odnosu na Marka Živkovića, pošto je Igor Vujačić (pozitivan na virus korona) ostao u Beogradu; partner Siniši Saničaninu na štoperskoj poziciji biće Nemanja Miletić, dok je levo Slobodan Urošević jedini izbor za poslednje gostovanje u grupnoj fazi.

Dakle, za gostovanje Flori, Aleksandar Stanojević trebalo bi da pošalje tim u formacijskoj postavci 4-2-3-1: Popović – Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Lutovac (Jović), Pantić, Menig – Rikardo.


tagovi

Liga konferencijeAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara