Aleksandar Stanojević (©MN Press)
Aleksandar Stanojević (©MN Press)

PARTIZAN – TIM ZA SOČI: Moguće promene na beku i u vezi, Suma čeka poslednjih pola sata

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.08.21. | 19:47

Ofanzivniji Stanojevićev sastav u odnosu na prvi meč

Iako je govorio da će vežbati penale, u pojedinim trenucima pozivao na oprez, upozoravao na snagu Sočija, Alesandar Stanojević je rešen da napadne Ruse! Rezultat prvog susreta trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija tera ga da bude što ofanzivniji kako ne bi došao u situaciji da igra produžetke, jer neka pređašnja iskustva (pogledati pod „Šamrok“ ili „Šarlroa“) kazuju da to nije baš isplativo.

Četvrtak, 21.00: (2,10) Partizan (3,30) Soči (3,70)

Izabrane vesti

Jeste preko puta nezgodan tim, često deluje neubedljivo, a onda odjednom postigne gol, kako to reče Marko Nikolić, ali daleko od toga da s njim ne može da se igra. Prvi susret je pokazao da su crno-beli sposobni da budu ravnopravni, stekao se utisak da bi pobedili na obalama Crnog mora samo da su bili malo preduzimljiviji. Zato u četvtak (21 čas, TV Arena sport 1, RTS 1) ne žele ništa da čekaju, već da odmah stave rivalu šta ga zanima.

Može se to zaključiti na osnovu potencijalnih promena u prvih 11. Prva bi trebalo da bude na poziciji desnog beka. Marko Živković je počeo meč u Sočiju, kao i onaj u Novom Pazaru, ali pad u nedelju veče ostavio je posledice po rođenog Smederevca i njegovo učešće je pod velikim znakom pitanja. Čak je Stanojevićeve reči kako oseća potrebu da krene sa ofanzivnijim bekom stavljaju Aleksandra Lutovca na pol-poziciju i sva je prilika da će posle revanša sa DAC-om bivši kapiten Rada igrati u još jednom revanšu, tim pre što je, za razliku od prethodne sezone, u ovoj sve češće na terenu. Za Aleksandra Miljkovića, sveže i pre vremena oporavljenog od povrede zadnje lože, čini se da je još rano.

Pred gostovanje na Fišt stadionu Stanojević je odabrao da Aleksandra Šćekića upari sa Sašom Zdjelarom i pokazalo se da je bio u pravu pošto je uštopovao najboljeg pojedinca Sočijevog sastava, Krstijana Nobou. Ovoga puta bliži ulozi startera je Miloš Jojić. Kako zbog namere stručnog štaba da neprestano rotira, tako i želje da igru preseli na protivnički deo terena, za šta mu je potreban fudbaler plemenitijeg kova od reprezentativca Crne Gore. A bivši član Borusije može da bude koristan u izgradnji napada i kombinovanju sa ofanzivnijim igračima.

Sve ostale pozicije u timu su manje-više sigurne. Uloga kreatora biće poverena Bibarsu Nathu, koji u odnosu na početak sezone, deluje sve ubedljivije, dok je plan stručnog štaba da tek u završnih 25 minuta ili pola sata pruži šansu Sejdubi Sumi. Baš kao što je bio slučaj u Novom Pazaru. S tim što će učešće Gvinejca direktno zavisiti od zapisa na semaforu. Bude li rezultat takav da je Partizanu potreban gol, očekuje se da bivši član Slovana preuzme odgovornost. U suprotnom, pod uslovom da domaćin vodi, realnije deluje da se crno-beli opredele da uvođenjem Šćekića pokušaju da „zatvore“ meč i plasiraju se u plej-of, gde ih čeka bolji iz dvoboja Olimpija – Santa Klara (Portugalci u Ljubljani doneli dva gola viška).

Projektovani sastav Partizana za revanš sa Sočijem: Popović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Marković, Natho, Pantić – Rikardo.



tagovi

Aleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara