Partizan u Novom Sadu sa renoviranim manevrom: Vraćaju se Natho i Šćekić? I odbrana drugačija

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.07.21. | 10:30

Neporažena Vojvodina čeka razigrane crno-bele (21.00, TV Arena sport 1)

Drugo kolo – drugi put Novi Sad. Opet crno-beli stižu na „Karađorđe“ u nadi da će još jednom, kao prošlog vikenda protiv Proletera, otvoriti kapiju pobede sa i uvodna dva gostovanja doneti maksimalnih šest bodova. Samo što ih ove nedelje čeka daleko zahtevniji posao: da savladaju Vojvodinu.

Mada, od dolaska Aleksandra Stanojevića na klupu nemaju ni igračkih, ni rezultatskih problema sa Lalama. Početkom marta dobili su prvenstveni meč u Humskoj (2:0), krajem aprila onaj u polufinala kupa i to na gostujućem terenu (1:0), te imaju dosta razloga za optimizam protiv tima koji ih je ne tako davno mučio.

Izabrane vesti

Energija kojom je otvorio novu sezonu ubedljivim trijumfom nad Proleterom (4:0), uz utisak da je dobio snažan oslonac u napadu u vidu Rikarda Gomeša, najveći je zalog navijačima Partizana da bi mogli da se raduju u derbiju ove runde. Pogotovo ako se zna da je napadač sa Zelenortskih Ostrva u prošlom mandatu baš protiv Voše bio učinkovit: na tri meča dao joj je dva gola i za jedan asistirao.

Kako je kod crno-belih često i belo i crno, tako se stručni štab u predvečerje derbija drugog superligaškog kola suočio sa kadrovskim problemom zvani „desni bek“. Aleksandar Miljković je protiv DAC-a povredio zadnju ložu, čeka ga mesec dana pauze, zbog čega će ga u Novom Sadu menjati Marko Živković, kome će to biti tek peti meč u ulozi startera otkako se zimus vratio iz Voždovca. Prinudna rokada u odbrani biće jedna od najmanje četiri koje je najavio trener Stanojevć. Preostale se očekuju među stativama (Aleksandar Popović umesto odlazećeg Vladimira Stojkovića) i u manevru (Aleksandar Šćekić će možda da raspari tandem Saša Zdjelar-Miloš Jojić, a Bibars Natho eventualno Danila Pantića, jer je Izraelac u prednosti u odnosu na Lazara Pavlovića).

Postoji i opcija da se Filip Holender pojavi na desnom krilu, mada je manje verovatna, jer Kragujevčanin tek hvata ritam sa ostatkom tima (nije prošao pripreme), a nema baš ni logike sklanjati iz prvih 11 Lazara Markovića posle kvalitetnog izdanja u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

„Spremni smo za derbi kola i važno nam je da nastavimo pobednički niz. Vojvodina je u odličnom trenutku, pod palicom Slavoljuba Đorđevića se više takmiči, igra kao tim, ispoljava doze agresije i discipline, poštujemo što je odolela Crvenoj zvezdi i pobedila u Litvaniji, ba puta bez primljenog gola, ali želimo da izgledamo kao u prva dva meča. Bitna nam je pozitivna energija sa tribina kakva je bila protekog vikenda, voleli bismo da se to navijanje ponovi“, precizirao je Aleksandar Stanojević pred meč zakazan za 21 čas (TV Arena sport 1).

Kao što je Partizan otvorio sezonu na ubedljiv igrački način, tako i Vojvodina sa Slavoljubom Đorđevićem izgleda više nego pristojno. Pobedila je u Litvaniji, prethodno nije savladana ni na terenu aktuelnog prvaka i očigledno da ima šta da ponudi javnosti. Novosadski tim je tokom leta renovinar, a valja imati na umu da je u završnici prethodnog prvenstva bio uglavnom siguran u Novom Sadu, o čemu svedoči činjenica da ga je u poslednjih devet ligaških duela na „Karađorđu“ porazio samo Metalac.

Neće biti lako, jer je Partizan u rangu sa Zvezdom. U prvom kolu je odigrao dobro, u četvrtak veče pokazao da je ozbiljna ekipa. Imamo plan, ali na utakmicama se pita i protivnik. Znamo šta hoćemo, a videćemo u nedelju posle utakmice ko će biti bolji. Partizan igra direktan fudbal, dobar je u tranziciji, agresivan, drugačiji od Zvezde. Znam način na koji želim da igramo, ali moram da vidim i kako se momci osećaju, kakav tim mogu da izvedem na teren“, naglasio je Đorđević pred zvanični debi kao trener Voše u Novom Sadu.

---------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, DRUGO KOLO

VOJVODINA – PARTIZAN, 21.00 (TV Arena sport 1)

Novi Sad

Stadion: „Karađorđe“

Sudija: Novak Simović.

VOJVODINA (4-3-3): N. Simić – Cucin, Kovačević, Stevanović, Devetak – Topić, Busnić, Novevski, V. Simić, Mrkaić, Čović. Trener: Slavoljub Đorđević.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Marković (Holender), Natho, Jović – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

SUPERLIGA SRBIJE – 2. KOLO

Petak

Radnički 1923 – Spartak Ždrepčeva krv 3:2 (2:1)

/Trifunović 5, 19, Branković 60 – Milošević 22, Tufegdžić 52/

Voždovac – Proleter Novi Sad 2:1 (1:0)

/Milosavljević 23, 50 – Kaluđerović 49/

Subota

Radnički Niš - Napredak 4:2 (1:2)

/Mitrović 13, Vujadinović 56, Škrbić 62, Kasalica 76 - Kočić 2, Marjanović 32 pen/

Crvena zvezda - Mladost 1:0 (1:0)

/Ivanić 45/

Nedelja

18.55: (3,20) Metalac (3,35) TSC Bačka Topola (2,25)

21.00: (5,50) Vojvodina (3,80) Partizan (1,65)

Ponedeljak

18.00: (2,50) Kolubara (3,10) Radnik Surdulica (3,00)

Odloženo

Novi Pazar - Čukarički

***Kvote su podložne promenama




tagovi

FK PartizanFK VojvodinaSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara