Maki Banjak (©Starsport)
Maki Banjak (©Starsport)

Partizanov promašaj, TSC-ov dobitak? Maki Banjak stiže u Bačku Topolu

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 11:18

Nekadašnji štoper crno-belih od leta će zaigrati u vojvođanskom klubu

Debitantska sezona donela je klubu brojne lekcije, ali TSC ima sve preduslove da opet izađe na evropsku scenu. I u Bačkoj Topoli već se pripremaju za taj trenutak, pa je prema pisanju Sportkluba već ugovoreno i prvo pojačanje za narednu sezonu. Reč je o Makiju Banjaku, nekadašnjem štoperu Partizana.

Banjak je inače polaznik La Masije, čuvene omladinske škole Barselone, ali za prvi tim kataloskog giganta nikada nije zaigrao. Pa opet, taj detalj u biografiji pomogao mu je da zaigra za klubove kakvi su Saragaosa, Admira Vaker, Olimpija, Partizan, a zatim i Kajrat i Nižnji Novgorod.

Izabrane vesti

Ruku na srce, nije se nigde proslavio, mada je u Kajratu bio standardan, igrao i grupnu fazu Lige konferencije, s tim da su ga i povrede žestoko mučile. Pre toga je u Partizanu bio redovan za mandata Sava Miloševića, ali ga je po dolasku Aleksandra Stanojevića iz ekipe istisnuo Igor Vujačić. Toliko je to teško palo Kameruncu da je u majskom večitom derbiju iz 2021. odbio da uđe u igru, posle čega se oglasio i njegov menadžer, mada se na kraju prijateljski rastao sa crno-belima.

Partizan je od Kajrata dobio obeštećenje od 500.000 evra, zatim ga je, tvrdio je sam Banjak, zvao da se vrati na leto 2022. godine, i Kamerunac bi zaista mogao nazad u srpski fudbal. Samo u TSC.

Od januara je bez kluba, ima 28 godina što za štopera nije mnogo, a prema navodima Sportkluba od leta će pokušati da u Bačkoj Topoli oživi karijeru.



tagovi

Maki BanjakTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara