Stadion Poljud (©Reuters)
Stadion Poljud (©Reuters)

Pehar se kuva na Poljudu: Hajduk čeka devet godina na trofej

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.03.22. | 10:17

Kupa Hrvatske: Splićani danas (17.30) dočekuju Goricu u polufinalu. Ako slave, četa Valdasa Dambrauskasa igraće pred svojim navijačima i u finalu protiv boljeg iz duela Rijeka - Osijek

Euforija je u Splitu. U klub se vratio Nikola Kalinić, titula je san, ali će izabranici litvanskog trenera Valdasa Dambrauskasa pre do trofeja u Kupu Hrvatske. Ostale su dve prepreke, a prva je danas (17.30) u polufinalu, kada na Poljud stiže Gorica, tim koji je sadašnji strateg Hajdak predvodio prošle sezone.

Ukoliko danas izađu kao pobednici (igra se samo jedan meč), u finalu bi Hajduk igrao za trofej na svom terenu protiv pobednika meča, Rijeka – Osijek (9. mart). Euforija u Dalmaciji je malo splasnula posle poraza u subotu. Rijeka je očitala lekciju Hajduku u Splitu u šampionatu i prekinula niz od četiri pobede u 2022.

Izabrane vesti

Bikovi iz Velike Gorice su u katastrofalnoj seriji. Imaju šest vezanih pobeda, a prethodne dve godine su izbacili Hajduk iz Kupa Hrvatske. Očekuje se opet velika podrška s tribina. Oko 20.000 navijača bodriće "Bile" na putu do finala.

17.30: (1,30) Hajduk (5,00) Gorica (8,00)

Dambrauskas ne može da računa na Filipa Krovinovića. Nekadašnji fudbaler Benfike je povređen, ali se očekuje da se uskoro vrati treninzima. Lovre Kalinić bi trebalo da se vrati u prvu postavu, dok bi na klupu mogli da se presele Lovrenčić i Melnjak. Gosti iz Velike Gorice u Split dolaze kompletni. Trener Krunoslav Rendulić je preživio šest poraza u nizu i još ima poverenje uprave kluba. Ovo je utakmica godine za Goricu, u prvenstvu ne mogu ni gore ni dole, kup je prilika za istorijsko finale. Ukoliko bude 1-1 u Splitu, kvota u Mozzartu je 1,77.

Počekom februara ovi timovi su igrali u HNL-u, a pobedio je Hajduk sa 4:0 u Velikoj Gorici. Dvostruki strelac bio je Marko Livaja, najbolji igrač Splićana ove sezone. U prvom delu šampionata u HNL-u, Gorica je na Poljudu ostala neporažena (0:0).

Trener Valdas Dambrauskas je oprezan pred gostovanje tima koji je u očajnoj seriji.

"U jednoj utakmici sve je moguće, pogotovo u kupu. Cenimo Goricu, ima kvalitet, opasna je i nema šta da izgubi. Kada se pogleda tabela HNL-a vidljivo je da im je kup daje priliku da sezonu završe na pozitivan način. Voleo bi hšto više navijača na tribinama jer oni su naša prednost. Verujem u moć navijača. Želimo da izgradimo tim. Ne smemo biti u strahu od nikoga. U protekla četiri meseca smo izgubili jednu utakmicu i takvim samopouzdanjem treba nastaviti dalje. Ne mogu obećati da neće biti loših trenutaka, ali neka veruju u nas“, rekao je Dambrauskas.

Do ove faze takmičenja, Hajduk je stigao pobedivši Primorac Biograd na Moru (2:1), zatim Belišće (5:1) i u četvrtfinalnoj utakmici Lokomotivu (6:3). Sve utakmice Hajduk je odigrao u gostima. Gorica je na putu do polufinala na gostujućem terenu savladala Nehaj (7:3), a zatim je na domaćem terenu bila bolja od Mladosti iz Ždralova (2:0) i Istru sa 3:2.

Ukoliklo posle 90 minuta ne bude pobednika, igraće se produžeci i eventualno jedanaesterci.

KUP HRVATSKE (JEDAN MEČ)

POLUFINALE

Sreda

17.30: (1,30) Hajduk (5,00) Gorica (8,00)

***kvote su podložne promenama

9. mart

18.00: Rijeka - Osijek


tagovi

Kup HrvatskeHajduk SplitGorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara