Juraj Kucka (©Reuters)
Juraj Kucka (©Reuters)

Petak u Seriji A: Parma posle Rome želi bis protiv Đenove

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.03.21. | 13:49

Ekipa sa Tardinija domaćin timu iz Ligurije u bici za opstanak u šampionatu Italije. Tradicija uz četu Roberta D'Averse

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Parma je protiv Rome prekinula post koji je trajao 17 utakmica u Seriji A, odnosno od pobede nad Đenovom na Marasiju u jesenjem delu šampionata. Večeras na Tardini dolazi upravo tim iz Ligurije. Od povratka u Seriju A Parma je svaki put osvajala tri boda kada je odmeravala snage sa Grifoneom. Eventualna druga uzastopna pobeda Parme učinila bi dodatno zanimljivijom borbu za opstanak.

Izabrane vesti

Na drugoj strani efekat Davide Balardini kao da je izgubio svoju propulsivnu snagu: posle prvih osam mečava na kojima je Đenova sa novim trenerom zabeležila pet pobeda, dva remija i samo jedan poraz, usledilo je šest mečeva bez trijumfa, sa četiri remija i dva poraza.

U odnosu na tim koji smo videli protiv Đalorosih u nedelju, trener Roberto D’Aversa bi trebalo da napravi samo jednu izmenu. U tim se vraća kapiten Kucka koji je i bivši igrač Đenove, tako da se D’Aversa uzda i u pravilo da fudbaleri pružaju najbolje mečeve protiv bivših klubova. U međuvremenu se oporavio i Kornelijus, ali bi Pele, Mihaila i Man trebalo da budu potvrđeni u napadačkom trozupcu posle odlične partije protiv Rome. Van stroja su i dalje Ingleze i Žervinjo.

20.45: (2,60) Parma (3,05) Đenova (2,90)

Balardini je na konferenciji za novinare hvalio tim Parme istakavši da njihova pozicija na tabeli uopšte ne oslikava kvalitet tima Roberta D’Averse. Poslednji uspesi Kaljarija, Torina i Parme učinili su manje mirnom poziciju Đenove i tim iz Ligurije ima imperativ da prekine negativnu seriju mečeva protiv Parme koja traje već dve i po godine.

.................................................

* Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače. Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš. Saznaj više OVDE.

.................................................

Ohrabrujuća vest za Balardinija je povratak u tim Destra i Mazijela. Probuđeni golgeter Đenove će zauzeti svoje mesto u napadu dok je otvoreno ko će mu biti partner: Pandev ili Šomurodov. Takođe Mazijelo će uz Krišita i našeg Radovanovića kompletirati iskusni i pouzdani trio ispred golmana Perina.

PARMA 4-3-1-2: Sepe – Konti, Ozorio, Bani, Pecela -Kucka, Brugman, Kurtić (Ernani) – Mihaila – Pele, Management

ĐENOVA 3-5-2: Perin – Mazijelo, Radovanović, Krišito – Zapakosta, Zajc, Badelj, Strotman, Čibora – Destro, Pandev (Šomurodov)


tagovi

Serija AItalijaParmaĐenova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara