Robi Kin i Petar Mićin (©AFP, ©Reuters)
Robi Kin i Petar Mićin (©AFP, ©Reuters)

Petar Mićin stoji na putu Robiju Kinu u Bačkoj Topoli

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.11.23. | 15:03

Makabi Tel Aviv dočekuje Zorju u odloženom sukobu 3. kola Grupe B Lige konferencije

Jedini predstavnik Izraela u glavnoj fazi Lige Konferencije ove subote će se u nekonvencionalnom subotnjem terminu sastati sa ukrajinskom Zorjom. Susret u okviru 3. kola Grupe B igra se na neutralnom terenu u Bačkoj Topoli, bez publike, s obzirom na to da u Izraelu bukti rat. U slučaju pobede Makabi bi se značajno približio željenom drugom mestu, garantujući prolećni deo u trećem najprestižnijem evropskom klupskom takmičenju.

Makabi nije mogao pravovremeno da odigra ovaj duel zbog oružanog sukoba u domovini, pa stoga ni ovaj susret neće igrati pred svojim navijačima. Ipak, i u srpskom azilu na stadionu TSC-a važiće za favorita, jer se pre više od 15 dana suočio sa istim protivnikom i uspeo da ga savlada rezultatom 3:1.

Izabrane vesti

Igrači 43-godišnjeg slavnog Irca Robija Kina imaju solidnih šest bodova na kontu i zauzimaju drugo mesto, a u slučaju da opet bace Zorju na kolena, udaljiće se od ukrajinskog rivala na pet bodova razlike.

16.30: (1,50) Makabi Tel Aviv (4,50) Zorja (7,25)

Istovremeno, Zorja je počela odlično, jer je najpre remizirala sa najvećim favoritom grupe belgijskim Genkom 1:1, a zatim je uspela da minimalno pobedi potcenjeni Breidablik na Islandu sa 1:0.

Najviše takmičenje Izraela je trenutno suspendovano, a Makabi tako može u potpunosti da se koncentriše na evropsku scenu. Zorja se, pak, muči u ukrajinskoj ligi. Pobedila je samo jednom u prethodnih devet duela, pa čak i zbog dva odložena meča, nalazi se tek na 14. mestu sa deset bodova.

Kinu nedostaje povređeni Jišak, a njegov kolega Valerij Krivencov možda neće moći da koristi Matsapuru, Smijana ili Vantuha. Petar Mićin, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, očekuje se u sastavu Zorje.

LIGA KONFERENCIJE - ZAOSTALO 3. KOLO (BAČKA TOPOLA)

Subota

16.30: (1,50) Makabi Tel Aviv (4,50) Zorja (7,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga konferencijeMakabi Tel AvivZorjaPetar MićinRobi Kin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara