Dorlan Pabon (©AFP)
Dorlan Pabon (©AFP)

Petrolerin mač sa dve oštrice u Medeljinu

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.05.23. | 23:03

Atletiko Nasional veliki favorit protiv Alijanse u 2. kolu Grupe A kolumbijskog Kvadrangulara

Atletiko Nasional je imao dobru nedelju iza sebe pošto se dva kola pre kraja grupne faze već kvalifikovao za osminu finala Kopa Libertadores pobedivši Melgar u Peruu i sada će, sa više mira i staloženosti, moći da se posveti državnom šampionatu formata Apertura koji ulazi u finiš, a u kome se Verdolagasi pojavljuju kao jedan od izrazitih favorita za titulu.

Izabranici Paula Autuorija noćas (01.05) će da ugoste Alijansa Petroleru na stadionu Atanasio Žirardot u Medeljinu, a sve u sklopu drugog kola polufinalnih grupa. Na ovom stadionu istorija direktnih obračuna favorizuje domaći tim koji ima četiri pobede i jedan remi u poslednjih pet utakmica. Međutim, poslednji put kada su se ovi timovi sastali u Medeljinu, 12. februara 2022. takođe u meču za format Aperture, viđen je remi bez postignutih golova. U ovom meču, faktor domaćeg terena može da igra važnu ulogu, jer Petrolera ima značajne razlike u rezultatima na domaćem i gostujućem terenu.

Izabrane vesti

Dakle, sledeći izazov za Nasional u domaćem prvenstvu biće protiv Alijanse Petrolere, tima koji je posle prvog kola polufinalne faze stigao do vođstva u Grupi A, pošto je pobedio Agilas Doradas sa 5:3 i sada se kao gost nada da će uspeti da odlomi bodove Verdolagasima. Nešto što će Nasional uzeti u obzir je nesumnjivo da ga je u nedavnom obračunu protiv Alijansa Petrolere ekipa iz Barankabermehe pobedila sa 2:1 u 19. meču šampionata, iako im je tom prilikom tim Paula Autuorija gostovao sa mešovitim sastavom. Međutim, jedan od prednosti za Nasional mogla da bude i činjenica da Petrolera generalno nije dobar gost, pošto je akumulirala tri izgubljene utakmice i remi. Poslednja pobeda na strani izvojevana je protiv Onse Kaldasa 0:3 u kontroverznom meču u Palograndeu koji je završen upadom navijača na teren.

01.05: (1,45) Atletiko Nasional (4,30) Petrolera (7,75)

Domaćin je trenutno na drugom mestu Grupe A, sa jednim osvojenim bodom, posle devet pobeda, osam remija i četiri poraza u dosadašnjim nastupima u Aperturi. Posle remija od 1:1 sa Pastom u prvom kolu, Atletiko Nasional traži i prvu pobedu u Kvadrangularu. Logično, tim iz Medeljina treba da budete oprezan na terenu, ali uloga favorita je na njegovoj strani.

Što se tiče sastava koji će Nasional imati na raspolaganju za ovaj meč protiv Alijansa Petrolere su nemali izostanci Serhija Moskere, Brahijana Palasiosa, Žersona Kandela i Džona Solisa. Pored toga, od onih koji se vraćaju u tim tu je Kristijan Blanko, koji je već nastupao na utakmici Kopa Libertadoresa kao novitet i ponovo dobija poverenje, dok se za ovu utakmicu očekuje i povratak napadača Džona Dukea.

Gostujući tim je trenutno na prvom mestu, sa tri osvojena boda, posle deset pobeda, tri remija i osam poraza od starta Aperture. U pretposlednjem meču izgubili su na gostovanju protiv Pereire 2:1, dok su u poslednjem meču i prvom u Kvadrangularu pobedili na svom terenu Agilas sa 5:3. Ekipa Umberta Antonija u proteklom periodu pokazala je da je bolji domaćin nego gost. Na svom trenu u poslednjih deset utakmica zabeležili su čak osam pobeda i samo dva poraza. Sa druge strane, kada igraju na strani, rezultati su drastično drugačiji, čemu u prilog govori samo jedna pobeda, tri remija i čak šest poraza u poslednjih deset utakmica. Odbrambena čvrstoća nije bila njihova jača strana, pošto su primili golove u osam od poslednjih deset utakmica, ali njihov napad je redovno postizao golove u dve od poslednjiһ deset utakmica u ovom takmičenju.

Ipak, može se reći da Alijansa Petrolera dolazi motivisana posle velike pobede nad Agilasom. Naravno, u slučaju kada gostujete Atletiko Nasionalu, kao najvećem i najtrofejnijem kolumbijskom klubu, to može biti mač sa dve oštrice. Koliko god da Petrolerosi žele da odnesu bar bod sa Žirardota, ostaje izvesnost da mora da nadmaše sami sebe kako bi prvenstveno mogli da postignu gol protiv tima iz Medeljina.

KOLUMBIJA 1, APERTURA - KVADRANGULAR - 2. KOLO

GRUPA A

Nedelja

Agilas - Pasto U TOKU

Ponedeljak

01.05: (1,45) Atletiko Nasional (4,30) Petrolera (7,75)

***kvote su podložne promenama

GRUPA B

Nedelja

Miljonarios - Bojaka Čiko 1:0 (1:0)

/Kastro 37/

Ponedeljak

03.15: (2,00) Amerika Kali (3,40) Independijente Medeljin (3,90)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Atletiko NasionalPetrolera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara