Piksi: Pavlović fantastičan, Vlahović i Mitrović perfektni, Tadić može još bolje

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.03.21. | 23:57

"Sve je bilo po planu", poručio selektor Srbije

Premijera je uspela. Na debiju na klupi reprezentacije selektor Dragan Stojković je upisao pobedu, Orlovi su sa tri boda startovali u mundijalskoj trci i to je najveći utisak duela sa Republikom Irskom (3:2).

Lako nije bilo, Srbija je gubila, pa okrenula, pa opet strepela u finišu, ali selektor Stojković je vrlo zadovoljan došao pred novinare nakon meča.

Izabrane vesti

"Očekivao sam ovako tešku utakmicu. Motivisanost gostiju bila je zaista velika, odlično su trčali, pa smo imali poteškoća u prvih pola sata, ali kasnije je sve došlo na svoje", prvi su utisci selektora Stojkovića.

Objasnio je strateg Orlova i zašto je na teren poslao tim koji je potpuno iznenadio vascelu fudbalsku javnost.

"Kao što znate, svaka utakmica je važna, program je jako zgusnut, pa ne verujem da iko pomišlja da jedna grupa igrača može da izdrži tri utakmice u kratkom roku i o tome se vodilo računa. Povukao sam neke logične poteze. Generalno, moja želja i želja igrača na terenu su bile na visokom nivou, pogotovo nisu klonuli duhom posle primljenog gola, verovali su da mogu da preokrenu. Lepo iskustvo za igrače koji su možda za javnost bili iznenađenje. Oni bi svakako u nekom momentu dobili šansu. Za tri dana nam dolazi superjaka Portugalija i treba razmišljati i o tome".

Bilo je dobrih i loših stvari protiv Irske, a izdanja nekih igrača je Stojković apostrofirao nakon novinarskih pitanja.

"Mitrović i Vlahović su odigrali perfektan meč. Pogotovo Vlahović. Odlično se kretao, pokazao karakteristike vrsnih napadača. Za Mitrovića ne treba trošiti reči. Postigao je prelep gol, bila bi nesreća da nije pogodio. Sa njim sam imao prvog dana razgovor lice u lice, rekao sam mu da ne sme da razmišlja o prošlosti, od toga se ne živi. Psihološki je bio u nokdaunu, igrao je samo 72 minuta u sedam utakmica za klub, ali nikada nisam imao sumnju da je igrač visokog kvaliteta, da može da nosi teret napada reprezentacije".

Tri asistencije su bilans Dušana Tadića protiv Irske, ali Piksi veruje da "desetka" Orlova može još više.

"Očekivao sam njegove asistencije i dobre ideje. Tadić je odigrao kapitenski, ali može i mora bolje. Ali i ovo danas je bilo dovoljno da dobijemo utakmicu. Jako je koristan igrač, svi znamo njegove kvalitete, samo da se probudi malo. Počeo je bolje da igra kada je bio iza dvojice napadača, kada je imao više manevarskog prostora, kada je mogao da deli lopte kako treba".

Odbrana je i dalje najveći problem reprezentacije Srbije. U prošlim kvalifikacijama je primila gol na svakoj utakmici, a evo i u novim nije počela najbolje.

"Odbrana je deo tima kao i sredina i napad, moramo da verujemo u kolektivni duh. Danas je bila jedna greška za drugi gol, nije morala, ali se desila. Biće to ok. Pavlović je odigrao fantastičnu utakmicu, iako je klinac, pokazao je da će biti zaista odličan odbrambeni igrač u deceniji pred nama".

Tvrdi Stojković da je sve što se dešavalo tokom 90 minuta bilo deo plana i da je sve vreme bio siguran u pobedu.

"Sve što sam zamislio, to se i desilo. Ovo je sve bila ideja, sve je bilo isplanirano, nije bilo ad hok. Tajming izmena i igrači koji su ušli... Dobar sam trener (smeh). Bio sam sve vreme miran totalno. Verovao sam da ćemo uspeti, pogotovo posle 0:1. To sam rekao i pomoćnicima, da nisam zabrinut, da će doći momenat kad ćemo uspeti da materijalizujemo tehnički kvalitet. Nisam ni pomislio da možemo da izgubimo utakmicu. Kad je Mitrović dao drugi gol, to je bilo vau", istakao je Stojković i poručio da pobedu posvećuje svim navijačima reprezentacije Srbije.


tagovi

Dragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara