Stefano Pioli (©Reuters)
Stefano Pioli (©Reuters)

Pioli pred meč sezone: Zaslužili smo da igramo Ligu šampiona, moramo da verujemo u hepiend

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.05.21. | 18:22

“Očekujem Atalantu koja igra na maksimumu snage. Imali su i oni dugu sezonu, ali su dokazali koliko vrede. Bez obzira očekujem tim koji će igrati bez trunke kalkulacija, a mi moramo da budemo spremni da odgovorimo“

Milanov poslednji meč sezone odlučiće ko će u Ligu šampiona naredne sezone, odnosno da li će Rosoneri da se vrate u elitu posle sedam godina i da li će Juventus ostati bez iste posle deset godina!

Samo sebi su zakomplikovali život fudbaleri Milana onim remijem s Kaljarijem u prošlom kolu i sada da bi bili sigurni učesnici Lige šampiona moraju da pobede Atalantu na strani. Odgovarao bi u nekom ludom raspletu čak i poraz, ali pod uslovom da Juventus ne osvoji više od boda... No, višu matematiku ostavićemo za nedelju kada će pažnja fudbalske javnosti u Italiji biti usmerena ka Bergamu.

Izabrane vesti

Nedelja, 20.45: (2,40) Atalanta (3,50) Milan (2,85)

Svestan je i Stefano Pioli koliko je situacija teška i nezahvalna pred najvažniji dan sezone, ali naglašava da se Milan neće predati unapred.

“Pogled na tabelu kada se završi sezona pokazaće na čemu smo. Cele godine pričamo o prelomnom trenutku sezone, a on se događa bukvalno u poslednjoj utakmici. Spremali smo se za ovo, motivisani smo maksimalno“, izjavio je Pioli i podsetio se remija s Kaljarijem:

“Do srede smo bili jako razočarani. Posle srede maksimalno smo se koncentrisali na ono što nas čeka. U nama je miks emocija, tenzije i koncentracije“.

Ako Piolija pitate – on je siguran da će Milan igrati Ligu šampiona od jeseni.

“Milan mora da veruje jer je tokom cele sezone pokazao snagu. Atalanta je zasluženo overila plasman u Ligu šampiona treću godinu zaredom, a Milan mora da veruje jer ima kvalitet da bude veliki tim. Od septembra igramo na svaka tri dana, nismo izgubili samopouzdanje“.

Atalanta suštinski igra utakmicu bez rezultatskog značaja, ali to neće garantovati Rosonerima prečicu do pobede...

“Očekujem Atalantu koja igra na maksimumu snage. Imali su i oni dugu sezonu, ali su dokazali koliko vrede. Bez obzira očekujem tim koji će igrati bez trunke kalkulacija, a mi moramo da budemo spremni da odgovorimo“.

U slučaju da Milan obezbedi plasman u Ligu šampiona mnogi prvotimci igraće u eliti po prvi put u karijeri.

“Mnogo smo razgovarali na individualnom i timskom nivou, motivacija je na maksimumu. Motivacija mora da postoji zbog kluba, pojedinaca, navijača, koji su na kraju bili razočarani onim što smo pokazali protiv Kaljarija. Sada moramo da budemo ujedinjeni“.

Pioli u poslednjem meču sezone neće moći sigurno da računa na Zlatana Ibrahimovića koji propušta i EURO, a moguće je da neće igrati ni Ante Rebić.

“Rebić ima problem s butnim mišićem, ni u subotu ujutru nije mogao da trenira. Videćemo kako će biti u nedelju, ali više je da neće da igra, nego da hoće“.



tagovi

Stefano PioliAnte RebićMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara