Andrea Pirlo (©AFP)
Andrea Pirlo (©AFP)

Pirlov rukopis neprepoznatljiv u Karagumruku

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.10.22. | 12:46

Turska 1: Italijanski stručnjak pod pritiskom jer Fatih nije ubedljiv, ali se vidi blagi napredak u igri pred duel sa Istanbulom

Osma runda u najjačem turskom rangu biće zaokružena gradskim okršajem Karagumruka i Istanbula (19.00). Obe ekipe su do sada imale mešoviti početak sezone i zbog toga su se plasirale u donju trećinu tabele. Pre internacionalne pauze, međutim, u oba kluba se mogao videti mali uzlazni trend.

Fatih Karagumruk ostao je neporažen četiri puta zaredom, dok je Istanbulspor bez neuspeha na tri minula duela. Sasvim je moguće da se jedna od dve serije završi u ponedeljak uveče. Domaćin se u gradskom dvoboju u ulozi favorita bori protiv promovisane ekipe. Poslednji put kada je Istanbul gostovao u Karagumruku pre skoro dve godine, minimalno je poražen.

Izabrane vesti

Sastav legendarnog Andree Pirla vratio se iz nokauta posle lošeg početka sezone. Klub iz Istanbula je pretrpeo dva poraza u prve dve utakmice, a sada je četiri puta zaredom ostao neporažen. Pobedu protiv Ankaragudžua pratila su tri remija zaredom, uključujući poslednji gradski duel protiv Istanbul Bašakšehira.

19.00: (1,80) Karagumruk (3,60) Istanbul (5,60)

Da li su početni problemi u turskom šampionatu zaista prevaziđeni pokazaće predstojeći meč protiv novopromovisanog gradskog rivala Istanbulspora. Za Pirla, susret u ponedeljak uveče je od ogromnog značaja, jer bivši italijanski vezista trpi velike kritike.

Pirlov rukopis se još ne prepoznaje u igri crno-crvenih. Italijan je tek posle slabih rezultata na početku sezone uspeo da stabilizuje odbranu. Ali u poslednje tri prvenstvene utakmice zabeležen je skroman broj primljenih golova. Od pobede od 4:1 nad Ankaragudžuom, Fatih je primio samo jedan gol u poslednja tri duela, ali isto toliko i dao.

Bez obzira na to, Pirlo i društvo pristupaju utakmici sa samopouzdanjem. Ne samo zato što je Karagumruk pobedio u poslednje tri utakmice kod kuće protiv Istanbula, već i zato što je domaći teren bio uporište ekipe. Prošle sezone je pred domaćom publikom sakupljeno 35 od ukupno 57 poena. Fatih ima učinak od 10 pobeda, dva remija i tri poraza u svim takmičenjima u ovoj kalendarskoj godini.

Istanbul za sada može da diše. Posle lošeg starta novajlija je prkosno reagovao i sakupio poene u poslednja tri meča. Pre svega, pohvalan je remi protiv šampiona Bešiktaša. Učinak u gostima ponekad je ohrabrujući jer je Istanbul izgubio samo meč u Kajseriju.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

TURSKA 1 - 8. KOLO

Subota

Kasimpaša - Gazijantep 1:0 (0:0)

/Selina 57/

Ankaragudžu - Bašekšehir 1:2 (0:1)

/Džikerdži 55pen - Okaka 3, Turudž 81/

Kajseri - Trabzon 1:2 (1:0)

/Gavranović 25 - Bakasetas 78pen, Bozok 83/

Adana Demir - Galatasaraj 0:0

Nedelja

Alanja - Giresun 1:1 (0:0)

/Balkovec 81 - Salgam 65/

Sivas - Hatai 1:2 (1:2)

/Jesiljurt 23 - El Kabi 14, Jildirim 20/

Konja - Umranije 1:0 (1:0)

/45+3/

Bešiktaš - Fenerbahče 0:0

Ponedeljak

19.00: (1,80) Karagumruk (3,60) Istanbul (5,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Turska 1KaragumrukIstanbulsporIstanbulAndrea Pirlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara