Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Platense posle drame i penal-ruleta opet u argentinskoj eliti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 04:00

Posle boljeg izvođenja jedanaesteraca tim u kojem je ponikao David Trezege se plasirao u najbolju ligu Gaučosa

Pala je odluka o poslednjem učesniku eltinog ranga u Argentini. Posle Sarmijenta iz Hunina, u najbolju ligu Gaučosa se plasirao i Platense. Klub u kome je ponikao nekadašnji francuski as David Trezege na stadionu Marselo Alberto Bijelsa u Rosariju pobedio je posle bolje izvođenja jedaneasteraca Estudijantes Rio Kvarto sa 4:2.

Posle 90 minuta bilo je 1:1, a više sreće sa bele tačke imali su fudbaleri Platensea. Matijas Tisera je doveo Platense u vođstvo već u petom minutu. Odbrana Studenata je pogrešila, a napadač Platensea je bio na pravom mestu i doneo prednost svom timu.

Izabrane vesti

Estudijantes je izjednačio preko Ibrahima Hesara u 35. minutu. Dobio je odličnu loptu na oko 15 metara od gola Platensa, primio loptu na grudi i levom nogom doneo izjednačenje svom timu. Nije bilo golova do kraja utakmice, pa je o putniku u elitu odlučivao penal-rulet.

Fudbaleri Platensea su bili precizni sa 11 metara. Sva četvorica – Lamberti, Salazar, Rekalde i Tisera su bili nepogrešivi. Kod Estudijantes Rio Kvarta dvojica su bila tragičari. Briljirao je golman Horhe de Oliveira koji je odbranio udarce Fernandezu u drugoj seriji i u četvrtoj, ispostavilo se poslednjoj, kada je skinuo udarac sa kreča Benavidezu, za veliko slavlje i povratak u elitu kluba koji je u prošlom veku bio redovni član argentinske elite.

U dosadašnjim nastupima u timu Lignji, izdvajao se ofanzivac Matijas Tisera, kao i centralni bek Brajan Emanuel Ljuj, nekadašnji član Rasinga, Kilmeša, pa i grčkog Asterasa. Ali ime koje, bar argentinskoj fudbalskoj javnosti, privlači najveću pažnju je Mauro Bogado (35). Vremešni krilni napadač svoje najbolje dane imao je u Urakanu. Studente je proslavio Pablo Aimar, nekadašnji as Valensije koji je u Estudijantesu napravio prve korake, ali će ovaj klub morati bar još godinu da čeka na ulazak u najbolju ligu Argentine.

Platense se posle više od dve decenije vraća u elitu. Proveo je gotovo 70 sezona kao član Primere, u kojoj zauzima 16. mesto na istorijskoj tabeli, sa više od 2.000 utakmica. Ovog meseca igraće opet sa velikanima Riverom, Bokom, Independijenteom, Rasingom...

ARGENTINA 2, PLEJ-OF ZA PROMOCIJU – FINALE

Ponedeljak

Estudijantes Rio Kvarto – Platense 2:4 p.p. (1:1, 0:0)



tagovi

PlatenseArgentina 2Argentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara