Toni Popović (©AFP)
Toni Popović (©AFP)

Počinje rasplet u A-ligi: Viktori cilja drugo mesto, Feniks juri plej-of

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.04.22. | 08:14

Australija: Ekipa iz Melburna neporažena je već 13 utakmica zaredom i taj niz želi da nastavi i u poslednja dva kola

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Utakmicom Melburn Viktori - Velington Feniks u petak (11.45) počinje pretposlednje kolo australijske A-lige. Ko će postati novi premijer, odnosno pobednik ligaškog dela najjačeg fudbalskog takmičenja na Petom kontinentu, još je otvoreno pitanje. Takođe, vodiće se borbe i za drugo mesto koje garantuje povlašćeni položaj u plej-ofu, a u igri su i još tri pozicije koje vode u doigravanje.

Izabrane vesti

Sve u svemu, osam od 12 timova imaće jak takmičarski motiv u preostalim utakmicama, a među tim ekipama su i Melburn Viktori i Velington Feniks. Dok Viktori još ima solidne šanse da bude drugi, Feniksu će u preostala tri meča (imaju i jedan zaostali duel) biti potrebna tri boda da ispravi prošlogodišnju grešku i dokopa se plej-ofa.

Tim iz Melburna ulazi u meč sa Novozelanđanima kao favorit - ne samo zbog položaja na tabeli, već i radi činjenice da je u seriji od čak 13 utakmica bez poraza. Međutim, ne idem na ruku podatak da su u dva prethodna prvenstvena susreta sa Feniksom poraženi, 0:1 početkom ove godine i 1:4 u finišu prošle sezone.

11.45: (1,50) Melburn Viktori (4,10) Velington (5,90)

Trener Viktorija Toni Popović kaže da njegova ekipa poseban motiv ima u tome što će joj duel s ekipom iz Velingtona biti poslednji pred domaćom publikom u ligaškom delu sezone. Posle im ostaje samo "veliki plavi derbi" u gostima protiv Sidneja.

"Želimo da pružimo dobru igru i da damo našim navijačima razlog da uživaju u vikendu. Želimo da završimo sezonu pred njima na najbolji mogući način i da završimo prvenstvo na što višoj poziciji na tabeli”, najavljuje Popović ofanzivu svog tima.

Svestan je trener Viktorija da će Velington doći da se brani i govori u spuerlativu o defanzivnom delu suparničkog tima. Međutim, imaće Velington šta da kaže i u napadu. Iako je jasno da neće srljati jer bi im i bod bio veliki kao kuća, u Feniksu se raduju povratku u tim napadača Garija Hupera, koji je pauzirao pet nedelja zbog povrede. Huper je veći deo sezone propustio zbog povreda, ali je ipak uspeo da postigne pet golova na 11 odigranih mečeva i predstavlja jak ofanzivni adut trenera Ufuka Talaja.

Ni u Viktoriju nemaju značajnih kadrovskih problema jer je van stroja samo iskusni Robi Kruse koji je povređen već duže od mesec dana. U tim će se vratiti pouzdani štoper Metju Špiranović, a posle nekoliko dana pauze spremni su i levi bek Džejson Dejvidson i vezista Džejk Brimer, koji je briljjirao pre nedelju dana protiv Mekartura (4:1).

Duel Viktorija i Feniksa na AAMI stadionu u Melburnu biće uvertira za subotnje duele, u kojima će najveći ulog biti u meču Central Koust Mariners - Vestern Junajted. Domaći se bore za plasman u plej-of, a gosti imaju jasnu matematiku kako se stiže do prve titule u istoriji, pošto bi sa maksimalne tri bode iz preostalih mečeva osvojili zvanje premijera bez obzira na rezultate trenutnog lidera Melburn Sitija.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

AUSTRALIJA – 26. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

11.45: (1,50) Melburn Viktori (4,10) Velington (5,90)

Subota

08.45: (2,35) Sental Koust Mariners (3,25) Vestern Junajted (2,90)

11.45: (2,20) Adelejd (3,30) Brizbejn (3,10)

11.45: (5,00) Pert Glori (3,50) Vestern Sidnej (1,67)

Nedelja

08.05: (2,10) Mekartur (3,35) Njukastl Džets (3,30)

***kvote su podložne promenama

Piše: Branko CVETOJEVIĆ‚



tagovi

Australija 1AustralijaMelburn ViktoriVelington

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara