Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Počinje! Roman dao zeleno svetlo, Čelsi spreman da plati i 100.000.000 za Halanda

Vreme čitanja: 4min | pet. 26.02.21. | 17:40

Na oprezu i ostali potencijalni kupci

Blef Mihaela Corka nije upalio, prebogati vlasnik Čelsija Roman Abramovič dao je zeleno svetlo Tomasu Tuhelu za transfer Erlinga Halanda narednog leta!

Kako navodi dobro obavešteni nemački dnevnik Bild, ruski oligarh dao je obećanje novom šefu stručnog štaba da će dobiti poseban fond samo za realizaciju transfera norveškog predatora, a navodno Čelsi neće prezati ni od toga da Dortmundu plati i 100.000.000 evra, pa čak i preko te granice za ovaj transfer ako bude potrebno.

Izabrane vesti

Ranije tokom dana objavljene su reči Mihaela Corka u kojim se navodi da Erling Haland "sigurno ostaje u Dortmundu i posle leta", s tim da je malo ko zaista poverovao u ovu priču jer je sportski direktor Dortmunda poznat po tome da je jako loš u blefiranju. Praktično svaki put kada bi izjavio nešto slično kao što je to učinio sada za Erlinga Halanda, ubrzo bi se aktivirala transfer bomba gde bi Dortmund ostao bez superzvezde.

PREMIJER LIGA, nedelja: (2,40) Čelsi (3,25) Mančester junajted (3,05)

Dovoljno je samo podsetiti na slučajeve Usmana Dembelea pre transfera u Barselonu avgusta 2017. za 145.000.000 evra i Pjer Emerika Obamejana u Arsenal januara 2018. za 64.000.000 evra.

“Usman Dembele ima dugoročni ugovor sa Dortmundom (tada do juna 2021. pr. au) i biće sa nama i naredne sezone“, govorio je Cork u junu 2017. Dva meseca kasnije, Dembele je otišao u Barselonu pošto je izvršio veliki pritisak na upravu Dortmunda.

A evo i šta je Cork govorio istog leta za Obamejanov transfer sa Vestfalena, da bi samo šest meseci kasnije završio u Severnom Londonu.

“Za nas je prelazni rok završen. Tajming je izuzetno važna stvar za nas i to je presudan faktor“.

Klub je i tada posustao jer je Gabonac uradio apsolutno sve da razbeni stručni štab kako bi izboksovao transfer. Nešto slično događalo se i letos u slučaju Džejdona Sanča. Cork se i tada gađao sa pričama da Sančo ne ide nigde, odnosno da Mančester junajted ima rok do početka avgusta da plati 120.000.000 evra za engleskog krilnog napadača. Na Old Trafordu nisu padali na te priče, Sančo je bio spreman da pređe, ali... Transfer se ipak nije dogodio jer je u Junajtedu procenjeno da bi to bio preveliki izdatak u jeku pandemije virusa korona i samo nekoliko sedmica pošto je klub uzeo pozajmicu od 150.000.000 evra da bi sanirao posledice ekonomske krize i zatvaranja stadiona...

Situacija sa Erlingom Halandom mogla bi da bude praktično identična. Možda ne pređe u Čelsi, jer u redu čekaju još Mančester Siti, gradski rival Junajted, Real Madrid, Juventus, PSŽ i još neki evropski fudbalski velikani, ali ako Haland bude rešio da ide – teško da će nešto moći da ga spreči. Pogotovo ako Čelsi ili neko drugi bude razbio kasu i platio izuzetno visoku cenu ovog transfera.

Čelsi je zaista spreman da plati mnogo. I to je praktično Abramovičev metod da Tuhelu ispuni želju, pošto je Haland prvi na listi za kupovinu. Nije tajna da je nemački stručnjak veliki poštovalac Halandovih kvaliteta i da bi kraj Norvežanina u svom Čelsiju želeo da vidi još Davida Alabu, mada je on ipak bliži transferu u Real Madrid posle svega što je izgovorio na konferenciji kada je objavio odlazak iz Bajerna. Pominjao se čak i Jonas Hofman iz Borusije Menhengladbah za poziciju desnog krila, ali to su sve trenutno samo nagađanja.

Tuhel je trener Dortmunda bio od 2015. do 2017. godine pre nego što je otišao u PSŽ posle svađe s klupskom upravom. Vestfalen napustio je u ne tako mirnom rastanku posle svađe sa direktorima Hans Joakimom Vackeom i Mihaelom Corkom oko načina funkcionisanja kluba, a imao je čak i javne razmirice s navijačima.

Halandova tržišna vrednost trenutno je 110.000.000 evra. Ovog leta neće imati otkupnu klauzulu, a već na leto 2022. biće aktivirana ista u iznosu od 75.000.000 evra. To je posledica dogovora Dortmunda sa Halandovim agentom Minom Rajolom kao jedan od uslova da Norvežanin dođe iz Salcburga pre godinu dana za 20.000.000 evra.

Čelsiju bi napadač Halandovog kalibra izuzetno prijao, jer je kroz noviju istoriju najveće uspehe ostvarivao kada bi u špicu igrali snažni napadači poput Didijea Drogbe i Dijega Koste...



tagovi

ČelsiBorusija DortmundErling Halandletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Čelsi
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara