Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Počinju kvalifikacije za nade do 19 godina: Španci dominantni prethodnih godina, lak posao za Azure

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.10.21. | 12:19

Selekcija sa Apenina dočekuje Litvance u prvom meču kvalifikacija. Napadač Ciriha Vilfred Gnonto uzdanica selekcije koju s klupe predvodi iskusni stručnjak Karmine Nunzijata

Kreću i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za fudbalere mlađe od 19 godina. U prvoj fazi, selekcije su podeljene u 13 grupa sa po četiri reprezentacije, a po dve najbolje izboriće plasman u narednu rundu. U ovom uzrastu domniniraju Španci, aktuelni šampioni Starog kontinenta. Crvena furija je bila najbolja čak 11 puta u ovom uzrastu.

Italijani danas (15.30) ne bi trebalo da imaju problema na svom terenu protiv Litvanije. Azuri imaju jako takmičenje Primaveru u kome se kale mladi igrači i budući reprezentativci zemlje evropskog šampiona.

Izabrane vesti

Prošlog meseca su mladi Italijani pobedili Holandiju u gostima sa 3:0. Selekor Azura je iskusni stručnjak Karmine Nunzijata. On je dugo godina zaposlen u Fudbalskom savezu ove zemlje. Predvodio je selekciju do 17 godina, a sa istom generacijom je nastavio rad i u ovom ciklusu kvalifikacija.

15.30: (1,05) Italija (12,0) Litvanija (22,0)

U selekciji su igrači najboljih klubova na Apeninina, Intera, Juventusa, Milana… Protiv Lala prošlog meseca u napadu su igrali fudbaleri Ciriha i Fjorentine Vilfred Gnonto i Destini Egarevba.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Gnonto je prošao školu Intera, a od prošle godine je u redovima švajcarskog tima. Ove sezone je na devet utakmica postigao gol i imao asistenciju u Superligi Švajcarske. On je i kapiten selekcije, a ima samo 17 godina. Rođen je u 3. novembra 2003. godine u Italiji, a poreklom je iz Obale Slonovače. Egarevba se kali u Primaveri, gde je pre nekoliko godina nastupao i Dušan Vlahović posle dolaska iz Partizana. Sada je srpski reprezentativac uzdanica tima iz Firence i jedan od najtraženijih napadača u Evropi.


tagovi

mlada reprezentacija Italijekvalifikacije za EP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara