(©MN Press)
(©MN Press)

Pogodak u 20. sekundi, mučenje 90 minuta: Anti-fudbal na Banovom brdu i crnogorska pretnja Crvenoj zvezdi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.05.21. | 18:31

Partizan napokon savladao Čukarički na njegovom terenu golovima Šćekića i Vujačića- 2:0

Partizan pobedio – fudbal izgubio. Trebalo je da bude derbi kola, materijal za promotivni spot o kvalitetu Superlige, a na kraju će se samo pamtiti da je Parni valjak posle tri vezana proklizavanja napokon osvojio Banovo brdo. I ništa više.

Čukarički - Partizan 0:2, nagovešteno ranim golom Aleksandra Šćekića, overeno skoro pod indigom precrtanim pogotkom sunarodnika mu Igora Vujačića. Dva centaršuta, dva mata glavom, kao matrica kako bi za dve sedmice mogao da se savlada večiti rival i sezona spase peharom.

Izabrane vesti

Da je Lazar Lukić mogao da odsvira kraj odmah posle pogotka crnogorskog veziste ne bi pogrešio. Naprotiv. Sudija je još bio i najbolji – ili najmanje loš – sudeonik susreta 36. runde u kome nije bilo ni „i“ od igre. Anti-fudbal.

Dva crno-bela tima izgledala su u skladu sa reputacijom kakva mesecima, čak godinama, prati Superligu. Loše. Toliko da su pojedinci iz Partizanove delegacije prevrtali očima i širili ruke kao pokazatelj opšte nezainteresovanosti aktera na terenu, a ljudi bliski Čukaričkom komentarisali da odavno manje sadržaja i kvaliteta nije bilo na Banovom brdu.

Sve vredno pomena u prvom delu desilo se u – 20. sekundi! Samo što je kreno sa centra, gostujući sastav oslonio se na centaršut Slobodana Uroševića i skok Aleksandra Šćekića, a ta kombinacija donela mu je prednost pored statične odbrane ekipe Dušana Đorđevića. Dozvolila je reprezentativcu Crne Gore da ostane sam i pokaže koliko je tim Aleksandra Stanojevića opasan u vazduhu. Broj golova na isti i(li) sličan način tokom jasno nagoveštava da (i) na tome bazira optimizam pred finale Kupa Srbije, poslednju važnu utakmicu u sezoni.

Ova današnja bila je nevažna. U svakom smislu. Čukarički je osigurao Evropu, Partizan ne može da padne ispod drugog mesta, pa su prvi izgledali kao da su glavama uveliko na letnjem odmoru, a drugi mislima na meču sa Crvenom zvezdom. Posledica takvog stava je nižerazredni fudbal slabog intenziteta, sa dosta grešaka u prijemu i pasu, malim brojem šansi (Miljković preko gola, Jovanović u Vladimira Stojkovića, Stevanović zamalo posle centaršuta Docića), a velikim faulova.

Da je lopta od muke mogla da zaplače, sva bi u suzama bila....

Porazno je saznanje da su se sudarili predstavnici u kvalifikacijama za Ligu konferencija, drugi i treći na tabeli, sa tom evropskom ulaznicom u džepu. Očekivalo se da sve pršti od duela, prilika, brzine i tempa, da se u danima kad mnogi blate ovdašnji fudbal makar malo popravi njegova slika. Umesto toga dobili smo utakmicu tešku za gledanje. Čukarički do kaznenog prostora nekako. Partizan tek nešto bolji kad su ušli Suma, Lazar Marković i Lutovac, a Jojić pomeren na zadnjeg veznog. Posledica: ubacivanje Markovića i trzaj glavom Vujačića, da se štoperi Zvezde zapitaju odakle preti opasnost u finalu kupa.

Kao što se ljubitelji fudbala pitaju zašto igra nije bila smislenija kad su na terenu reprezentativci Mađarske, Izraela, Crne Gore, mladi Srbije, nekada velike nade Partizana i Crvene zvezde, bivši član Čelsija, budući Lacija...


SUPERLIGA - 36. KOLO

Subota

Novi Pazar - Mladost 4:1 (3:0)

/Hadžibulić 33, Sise 39, Aganspahić 45+1pen, 66pen - Jovanović 22/

Voždovac - Napredak 4:2 (3:0)

/Purtić 21pen, Stojčev 35, 76, Janković 39 - Marinković 62, Bačanin 82/

Proleter - Radnik 3:0 (0:0)

/Knežević 63pen, 69, Mirosavljev 66/

Nedelja

TSC – Javor 2:1 (2:1)

/Zec 1, Antonić 30 – Tanko 32/

Spartak – Inđija 1:0 (0:0)

/Savković 80/

Mačva – Vojvodina 2:5 (1:3)

/Adamović 45, Ortiz 85 – Čović 6, 14, Zukić 33, Simić 73, Mrkaić 75/

Radnički – Rad 2:2 (1:1)

/Kasalica 3, Gavrić 68p – Šarić 8, Kaluđerović 50/

Metalac – OFK Bačka 3:0 (2:0)

/Krajišnik 11, 81, Cvetković 43/

Čukarički - Partizan 0:2 (0:1)

/Šćekić 1, Vujačić 80/

18.45: (1,05) Crvena zvezda (12,0) Čukarički (22,0)



tagovi

FK PartizanAleksandar StanojevićAleksandar ŠćekićIgor VujačićČukaričkiSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara