Fudbaleri Rendžersa (©Reuters)
Fudbaleri Rendžersa (©Reuters)

Policajci skrhani posle andaluzijske drame, traže utehu u Kupu Škotske

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 09:23

Rendžers i Harts na Hempden parku u Glazgovu danas (16.00) igraju za trofej. Vicešampion favorit iako ostaje rana na srcu posle poraza od Ajntrahta pre tri dana u Sevilji

Glazgovski Policajci nisu uspeli da odbrane krunu u Škotskoj. Šampionski pehar se vratio u vitrine ljutog gradskog rivala Seltika. Pre tri dana, Rendžers je posle drame pražen posle penala od Ajntrahta iz Frankfurta u Sevlji u finalu Lige Evrope. Jedina uteha je Kup Škotske. Finale protiv Hartsa na programu je danas (16.00) na Hempden parku u Glazgovu.

Kvalitet je na strani čete Đovanija van Bronkhorsta, ali će igrači u plavim dresovima biti umorni posle finale utakmice Lige Evrope protiv Ajntrahta iz Frankfurta. Forma je apsolutno na strani tima iz Glazgova koji je šampionat Škotske završio s tri pobede, dok su Srca iz Edinburga nanizali tri poraza, ali su završili sezonu na odličnom trećem mestu, iza giganata iz najvećeg grada ove ostrvske države, u povratničkoj sezoni u najboljoj ligi.

Izabrane vesti

Holandski stručnjak je pozvao “porodicu Rendžers” da sve snage usredsrede na trofej u Kupu Škotske i bar malo ublaže bolan poraz pre tri dana.

Svi smo razočarani. Remzi je bio veoma skrhan, morali smo da ga podignemo kao i svakog igrača. Naš fokus je na finalu, znam da ćemo imati veliku podršku naših vernih navijača. Mi podržavamo jedni druge, mi smo svi kao porodica”, rekao je Van Bronkhorst.

16.00: (1,60) Harts (4,00) Harts (5,70)

Hrvat Borna Barišić u finišu utakmice u Sevilji je izašao iz igre i njega neće biti u timu danas u Glazgovu.

Borna neće igrati, ali svi ostali su spremni”, dodao je menadžer Rendžersa.

On je potvrdio da će na golu da bude rezervni čuvar mreže Džon Meklaflin koji će menjati veterana Alana Mekgregora.

Upravo su ova dva tima prošle nedelje odmerili snage u Edinbugu u poslednjem kolu prvenstva. Rendžers je lagano slavio sa 3:1 iako su domaćini poveli. Na tom meču trener vicešampiona Škotske, Holanđanin Van Bronkhorst, igrao je s drugom timom. Startere je čuvao za meč sa Ajntrahtom.

Iako je Rendžers ostao bez najboljeg igrača, povređenog kolumbijskog napadača Alfreda Morelosa, nema problema s realizacijom. Na poslednja tri meča u šampionatu je postigao devet pogodaka, dok je Harts primio isti broj golova za prethodnih 270 minuta šampionata.

Rendžers i Harts su ove sezone odigrali četiri utakmice. Tim iz Glazgova je dobio tri, dok je jedan meč završen bez pobednika. Gol-razlika za tih 360 minuta je čak 11:2.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KUP ŠKOTSKE – FINALE (JEDAN MEČ, HEMPDEN PARK – GLAZGOV)

Subota

16.00: (1,60) Harts (4,00) Harts (5,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FA kup ŠkotskeŠkotskaHartsGlazgov RendžersRendžersĐovani van Bronkhorst

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara