Martin Edegard i Mikel Arteta (©Reuters)
Martin Edegard i Mikel Arteta (©Reuters)

Poraz od Brentforda napisao ček: Edegard u Arsenalu za 35.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.08.21. | 00:38

Očajan start sezone ubedio upravu da ponovo izvadi čekovnu knjižicu

Kako prenosi novinar Atletika David Ornstajn, Arsenal završava transfer Martina Edegarda iz madridskog Reala u svoje redove. Pouzdani novinar uglednog lista ističe da je rukovodiocima Tobdžija ostalo još posla, ali da je obeštećenje dogovoreno - 35.000.000 evra. Norvežanin u utorak nije trenirao sa timom, što je još jedan znak da je spakovao kofere.

Ornstajn takođe navodi da bi čitav posao mogao da bude gotovo do kraja sedmice. Ostalo je navodno još puno posla, treba srediti papirologiju i organziovati čitav transfer, ali se u Arsenalu nadaju da bi Norvežanin mogao da se nađe na terenu već za vikend, kada Tobdžije očekuje londonski derbi sa aktuelnim prvakom Evrope - Čelsijem (nedelja, 17.30).

Izabrane vesti

Proveo je Norvežanin minulu polusezonu na Emirejtsu i oduševio Mikela Artetu. Zato je insistirao na njegovom angažovanju tokom leta, ali Real Madrid nije popuštao. Tvrdili su iz španskog kluba kako je Edegard u planovima povratnika na klupu Karla Anćelotija i da će ponovo dobiti priliku da se dokaže. Pre odlaska u Arsenal, iako je u klub stigao pre šest godina (kao 17-godišnjak), upisao je samo osam nastupa za Blankose u Primeri. A onda, otvaranje sezone protiv Alavesa (4:1), a norveškom vezisti ni traga ni glasa.

Preskočio je i poslednji trening Kraljevskog kluba, što je bio samo još jedan pokazatelj da je Arsenal ubrzao pregovore i kako stoje stvari pristao na uslove španskog giganta. Bolan poraz i bleda igra na premijeri protiv Brenforda naterale su čelnike kluba iz Londona da još jednom napišu veliki ček - 25.000.000 "lakši" od onog koji su napisali za angažovanje Bena Vajta iz Brajtona.

Kada se sve sabere, ovog leta je utrošeno 119.000.000 evra. Uz Vajta i Edegarda su angažovani i talentovani vezista Albert Sambi Lokonga (Anderleht), kao i mladi levi bek Nuno Tavares (Benfika). Arteta više nema pravo na grešku. Edegard mu je poslednja šansa.



tagovi

Martin EdegorMikel ArtetaArsenalReal Madridletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Arsenal
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara