Marko Grujić u portugalskom prvenstvu (©AFP)
Marko Grujić u portugalskom prvenstvu (©AFP)

Porto emotivno ispražnjen, Konseisao rotira

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.03.21. | 14:17

Zmajevi dočekuju Pasos Fereiru posle podviga u Ligi šampiona

Nije uvek lako iz evropske utakmice ući u ligašku. Naročito posle velikog podviga. A, takav je definitivno slučaj Porta, koji je pre pet dana eliminisao Juventus u osmini finala Lige šampiona. Emotivno ispražnjeni Zmajevi večeras se bore u Primeiri sa Fereirom, u sklopu 23. kola, u duelu koji može mnogo toga da odluči (21.00).

Raspoloženje u taboru Porta je dobro. Slavilo se danima posle rušenja Stare dame, iako je tim sa Dragaa bio prežaljen prilikom žreba. Ipak, ekipa Serža Konseisaa napravila je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Lige šampiona, a sada ostaje da se vidi da li to uticalo na adute pred važan okršaj u prvenstvu. Rival je Fereira, koje je ove sezone uspela da baci Porto na kolena.

Izabrane vesti

21.00: (1,40) Porto (4,50) Fereira (8,50)

Posle samo dve pobede na poslednjih šest duela u Primeiri, Zmajevi trenutno zaostaju za 13 bodova za liderom Sportingom iz Lisabona, uz duel manje, i preostalo im je još 12 utakmica kako bi smanjili zaostatak ako žele da zadrže titulu. Mada, Lavovi su previše gladni uspeha, da teško da će bilo ko smeti da im priđe.

Pobeda bi, naravno, mogla da podigne Porto na drugo mesto na tabeli i trebalo bi da im podstakne samopouzdanje jer Konseisao želi da snažno finišira u domaćoj kampanji. Trenutno treće mesto je nezadovoljavajuće za klub Portove tradicije, a Braga se naoštrila da ostane na vicešampionskoj poziciji i direktno se plasira u Ligu šampiona.

Sa druge strane, Fereira se vratila na pobednički put prošlog petka pošto je na svom terenu trijumfovala sa 2:1 nad Nasionalom. Dabrovi su, uz vodeći tandem, najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka sezone. Nalaze se na petom mestu, sa sedam bodova zaostatka za Portom.

Interesantan je podatak da su samo Sporting, Benfika i Braga do sada pobedili u više domaćih mečeva od Pasosa, ali trener ekipe Pepa je poveo svoje igrače na Dragao pošto je u sedam od 11 proteklih gostovanju u šampionatu završavao bez slavlja.

Posle iscrpljujućeg meča sredinom nedelje, Konseisao će možda odlučiti da napravi par promene u početnih 11. Pepe i Oliveira su u sredu bili izvanredni, ali će verovatno biti umorni posle 120 minuta fudbala, pa bi Diogo Leite i Marko Grujić mogli da imaju priliku da startuju. Napadač Medi Taremi isključen je protiv Juvea, ali će suspenziju služiti samo u Ligi šampiona, što znači da će se verovatno još jednom pojaviti ispred Muse Marege. Sa druge strane, Žorž Silva je posle osam meseci odsustva zbog povrede ligamenata dostupan u taboru Fereire, ali se još ne očekuje da desni bek bude u startnoj postavi.

Meč Porto - Pasos Fereira možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PRIMEIRA - 23. KOLO

Petak

Nasional - Maritimo 1:2 (1:0)

/Gore 44 - Rodrigo Pinjo 58, 65/

Subota

Farense - Belenenses 0:1 (0:0)

/Kardoso 78/

Benfika - Boavista 2:0 (1:0)

/Seferovic 42, 52/

Santa Klara - Portimonense 2:0 (1:0)

/Kosta 13, Karvaljo 90+2/

Tondela - Sporting 0:1 (0:0)

/Tomas 81/

Nedelja

16.00: (2,85) Moreirense (3,05) Rio Ave (2,65)

18.30: (1,93) Gimarais (3,40) Žil Visente (4,20)

21.00: (1,40) Porto (4,50) Fereira (8,50)

Ponedeljak

21.15: (5,70) Famalikao (3,80) Braga (1,62)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Portugal 1PrimeiraPortoPasoš Fereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara